Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânare Seaview Advertising rămâne, momentan, cu sechestrul pe teren

ro

29 Feb, 2020 00:00 3235 Marime text

Firma Seaview Advertising, a afaceristului constănţean Ionuţ Barbu, rămâne momentan cu sechestrul dispus de judecători în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Cu toate că societatea acuză că sechestrul a fost menţinut în mod greşit de instanţă, fiind instituit şi ulterior ridicat de DNA în urma unei încurcături cu numerele cadastrale, judecătorii bucureşteni nu au luat o decizie în acest sens, cauza fiind amânată pentru luna martie, pentru lipsa dosarului de fond.


În cauza cu numărul 3116/1/2019, societatea Seaview Advertising SRL, administrată de omul de afaceri constănţean Sorin Ionuţ Barbu, ce deţine şi acţiuni în firmă, a formulat o contestaţie la executare cu privire la sentinţa definitivă pronunţată de judecătorii Curţii Supreme în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Concret, afaceristul explica, pentru ZIUA de Constanţa, că, prin hotărârea definitivă pronunţată de judecători în procesul Retrocedărilor, s-a dispus menţinerea unui sechestru instituit de Direcţia Naţională Anticorupţie asupra unui teren ce aparţinea firmei Seaview Advertising.
 


Ridicarea sechestrului nu a fost comunicată instanţei


Acest sechestru, explica Ionuţ Barbu, ar fi fost instituit greşit de la bun început de către DNA, din cauza unei încurcături a numerelor cadastrale utilizate pentru identificarea suprafeţelor în cauză. Potrivit declaraţiilor acestuia, procurorii ar fi dispus ridicarea sechestrului pus greşit de îndată ce li s-a adus la cunoştinţă încurcătura, însă măsura ridicării nu ar fi fost comunicată, potrivit lui Barbu, şi instanţelor de judecată. Aşa se face că, odată cu pronunţarea hotărârii de condamnare în Dosarul Retrocedărilor, judecătorii au dispus menţinerea sechestrului asupra terenului, astfel cum fusese identificat în ordonanţa iniţială a DNA, cu toate că măsura fusese ridicată între timp.


Din acest motiv, firma afaceristului Ionuţ Barbu s-a adresat pe cale separată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, formulând contestaţia la executare prin care a solicitat îndepărtarea sechestrului. Conform declaraţiilor lui Barbu, ternul vizat ar fi în suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi, fiind situat în zona Mamaia Nord.


Citeşte şi:

Cazul firmei lui Barbu, analizat de judecătorii Dosarului Retrocedărilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii