Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul unei societăți, trimis în judecată după ce a oferit 500 de euro mită unui polițist

ro

30 Oct, 2020 14:10 1271 Marime text
  • DGA: Un bărbat din județul Dolj a fost trimis în judecată după ce a oferit 500 de euro mită unui polițist.
 
Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale într-o cauză penală de către procurorul de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 21 august 2020, lucrători de poliție judiciară ai S.J.A. Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 54 ani, în timp ce oferea suma de 500 euro unui ofițer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Astfel, la data de 23 iulie 2020, cu ocazia unui control efectuat la un magazin din zona Piața Gării din municipiul Craiova, o echipă de control formată din ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – S.I.C.E. a descoperit mai multe pachete de țigări netimbrate, sens în care administratorul societății comerciale în cauză a promis suma de 300 euro unuia dintre ofițerii de poliție, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în instrumentarea dosarului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru a-l favoriza, ulterior, în scopul continuării acestui gen de activități ilicite.

Ofițerul de poliție a refuzat propunerea administratorului societății, a sesizat, prin denunț, organele competente și a întocmit actele de constatare a infracțiunii.

Pentru a se asigura că va primi o soluție favorabilă în dosarul penal și că își va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofițerul de poliție, ocazie cu care respectivul i-a remis martorului denunțător suma de 500 euro, în scopul menționat mai sus.

Administratorul societății comerciale a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

La data de 22 august 2020, Tribunalul Dolj a dispus cercetarea inculpatului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, prelungită ulterior cu încă 30 de zile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii