Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat că a agresat o colegă din Baroul Constanța Avocat din Baroul București, trimis în judecată de procurorii constănțeni

ro

29 Jun, 2021 16:41 2317 Marime text
  • Suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Un avocat din cadrul Baroului București a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Acuzațiile care i se aduc sunt de ultraj judiciar, după ce, potrivit procurorilor, ar fi agresat o colegă avocat din cadrul Baroului Constanța.

Agresiunea, spun procurorii, s-ar fi produs în timp ce avocatul din București se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la fel ca avocata din Constanța.

„Agresiunea a avut loc ca urmare a nemulțumirii inculpatului legată de atitudinea profesională a persoanei vătămate manifestată într-un litigiu dintre părțile D.M. și D.G.“, mai spun anchetatorii.

Redăm, în continuare, comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța:

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 29 iunie 2021, prin rechizitoriul nr. 238/P/2021 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța,  s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului R.A., avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj judiciar, prev. de art. 279 al. 1 și 4 Cod penal.

S-a reținut că la 11 iunie 2021, inculpatul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a agresat persoana vătămată F.C., avocată în cadrul Baroului Constanța care, de asemenea, se afla în timpul și în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Agresiunea a avut loc ca urmare a nemulțumirii inculpatului legată de atitudinea profesională a persoanei vătămate manifestată într-un litigiu dintre părțile D.M. și D.G.

Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă a etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu rol ilustrativ, din Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii