Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitat definitiv pentru 28 de infracţiuni Un fermier din Tulcea dă în judecată Statul Român

ro

17 May, 2018 00:00 4045 Marime text

S-a întors roata! Mihai Mişilaricu, un fermier din Tulcea, trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru că ar fi lipsit de libertate mai mulţi ciobani şi că i-ar fi obligat să nu iasă din fermă şi să nu stea de vorbă cu alte persoane şi ulterior achitat definitiv, cere Statului Român daune!
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, iar până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Mihai Mişilaricu a fost acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“. De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“, conform procurorilor.
 
În primă instanţă, Mihai Mişilaricu a fost achitat pentru 27 de infracţiuni şi condamnat pentru una singură, la şase luni de închisoare. Judecătorii au constatat că pedeapsa a fost executată în perioada 16 iunie 2015 - 12 ianuarie 2016 şi că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Decizia Tribunalului Tulcea nu a fost una definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de Mihai Mişilaricu.
 
Magistraţii din Constanţa au dispus achitarea lui Mişilaricu faţă de singura infracţiune pentru care fusese condamnat de Tribunalul Tulcea. Decizia este definitivă. Judecătorii au constatat că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii