Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitare după un proces care a durat trei ani Judecătorii au decis că nu există probe împotriva lui Marius Militaru, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Constanța

ro

07 Jan, 2019 00:00 2965 Marime text
După un proces care a durat aproximativ trei ani, Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzat de luare de mită, a fost achitat, vinerea trecută, de către Curtea de Apel Constanţa. Verdictul a fost dat de Marius Cristian Epure (preşedinte al Curţii de Apel Constanţa) şi Eleni Cristina Marcu, ambii magistraţi ai Curţii de Apel Constanţa.
 
Judecătorii Marius Cristian Epure şi Eleni Cristina Marcu au concluzionat că nu există probe din care să reiasă că Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a săvârşit infracţiunea reţinută în sarcina sa de procurorii DNA Constanţa. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată la începutul lunii ianuarie 2015.
 
Pe data de 22 februarie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă pe care pe data de 4 ianuarie 2019 a decis achitarea medicului Marius Militaru.
 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 17.11.2014, în calitate de medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunţător, condiţionând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului“.
 
„La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a pretins de la denunţător, în legătură cu intervenţia chirurgicală anterior menţionată, suma de 1.000 lei pentru sine şi suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius. La data de 05.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soţul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operaţiei chirurgicale sus menţionate, asupra denunţătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătoare a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale şi extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin, precum şi asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparţinând inculpatului Militaru Marius“, potrivit DNA.
 
În luna noiembrie 2015, medicii anestezişti Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire, din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Constanţa la câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru luare de mită.
 
Amintim că, în luna iulie 2018, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, nemulţumiţi de paşii judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa în dosarul lui Marius Militaru, au formulat o contestaţie a duratei procesului. Aproape de începutul lunii august 2018, Andrei Claudiu Rus, Simona Cristina Neniţă şi Ioana Alina Ilie, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au respins acţiunea promovată de procurorii DNA Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Constanţa, a fost achitat

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii