Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal la Medgidia! S-au cerut daune de sute de mii de euro

ro

24 Aug, 2019 00:00 1755 Marime text
Un bărbat din municipiul Medgidia a fost condamnat în primă instanţă la pedeapsa închisorii de un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Mai mult, Judecătoria Medgidia, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile şi a dispus obligarea părţii responsabil civilmente la plata de despăgubiri civile suma de 25.000 de euro cu titlul de daune morale, respingând celelalte pretenţii ale părţilor civile ca neîntemeiate.
 
Potrivit rechizitoriului nr. 867/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 09.03.2015, în jurul orelor 12:30, a condus autoturismul marca VW Passat. În timp ce efectua manevra de mers înapoi, fără a se asigura suficient, inculpatul a surprins şi accidentat o femeie, în vârstă de 75 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin spatele autoturismului, aceasta decedând în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă al Judeţului Constanţa.
 
În faţa magistraţilor, rudele femeii decedate au solicitat 400.000 de euro cu titlu de daune materiale şi morale.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Judecătoria Medgidia a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile şi a dispus obligarea părţii responsabil civilmente la plata de despăgubiri civile suma de 25.000 de euro cu titlu de daune morale, respingând celelalte pretenţii ale părţilor civile ca neîntemeiate.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii