Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal în şantierul naval al DMHI din Mangalia. Prima condamnare

ro

11 Feb, 2020 00:00 2821 Marime text

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Mangalia au decis condamnarea în primă instanţă a unui bărbat, de 41 de ani, din judeţul Constanţa, la doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Florin B., legător de sarcină şi dirijor al unei macarale, a fost găsit vinovat de producerea unui grav accident de muncă, din iulie 2014, în şantierul naval al DMHI din Mangalia, când capacul unui buncăr de pe o navă a căzut peste un muncitor, care murit pe loc. Conform datelor oficiale, capacul avea o greutate de aproximativ 1600 de kilograme.

Magistraţii arată că inculpatul a acceptat legarea şi ridicarea unei sarcini aderente la sol (puntea vasului), nu a coborât pe puntea vasului pentru a lega sarcina, ci doar a supravegheat legarea sarcinii de către victimă, care nu era calificată şi autorizată pentru efectuarea acestei operaţii.


Judecătoria Mangalia a admis, în parte, acţiunea civilă, obligându-l pe inculpat să plătească părţilor civile suma de aproximativ 50.000 de euro, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale.


Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.


Citeşte şi

ABADL actualizează PUZ-ul pentru plajele din judeţul Constanţa. Ce restricţii vor avea investitorii (document)

Conflictul între minorii din Mangalia, surprins de camerele video. Victima a fost lăsată inconştientă pe stradă (galerie foto + video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii