Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal în Constanţa. O tânără mămică şi-a pierdut viaţa. Judecata continuă

ro

15 Jan, 2019 09:41 15797 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a amânat pentru data de 21 februarie apelul dosarului în care o tânără mămică din Constanţa a murit în urma unui accident rutier, eveniment înregistrat pe data de 17 octombrie 2013, la ora 11.20. 

Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, un bărbat, de 43 de ani, din Năvodari, se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Mircea cel Bătrân pe sensul de mers dinspre bulevardul Mamaia către strada Nicolae Iorga.
 
Din cauza neasigurării la punerea în mişcare de pe loc pentru a se încadra prin viraj stânga pe strada Nicolae Iorga, spun oamenii legii, individul ar fi obligat un alt participant la trafic, de 23 ani, din Constanţa, care conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, să vireze dreapta pentru a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă. Aici, maşina condusă de tânărul şofer a accidentat-o grav o tânără de 27 de ani, care se deplasa regulamentar. Victima a fost proiectată într-un stâlp de iluminat public. După lovirea pietonului, autoturismul a lovit semaforul intersecţiei, pe care l-a rupt. Ulterior, victima a decedat. Între cele două autovehicule nu a existat impact. Conducătorii auto nu au consumat băuturi alcoolice.
 
Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea şoferului de 43 de ani la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Şoferul de 23 de ani a fost şi el condamnat, la doi ani de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. De asemenea, magistraţii au dispus acordarea, în primă instanţă, cu titlu de daune morale şi materiale, câteva sute de mii de euro.

În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. oricare va fi decizia instanţei, aceasta va fi definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii