Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A rămas fără cuvinte! Ce mesaj a primit un profesor universitar din Constanţa de la un elev care voia să-l mituiască

ro

13 Apr, 2018 00:00 4092 Marime text
Hotărâre definitivă pentru un tânăr din Turcia, student la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, acuzat de dare de mită.
 
Decizia prin intermediul căreia Tribunalul Constanţa a decis condamnarea sa la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a rămas definitivă, prin neapelare, conform unor surse judiciare.
 
În rechizitoriul cauzei se arată că inculpatul, „la data de 12 septembrie 2017, a oferit denunţătorului (…), profesor universitar în cadrul Facultăţii de Medicină - Universitatea ,,Ovidius,, din Constanţa, suma de 2250 lei, pentru ca acesta să îl ajute în mod nelegal să promoveze examenele la specialitatea la care predă denunţătorul și al cărui student este“. Anchetatorii mai arată că „oferirea banilor s-a realizat prin strecurarea pe sub ușa biroului profesorului, a unui plic în care a introdus suma amintită și un bilet scris de mână, în cuprinsul căruia și-a menţionat numele, anul în care este student (deci suficiente date de identificare) și specialitatea la care solicita intervenţia“.
 
Potrivit magistraţilor, pe biletul cu pricina era scris următorul mesaj: „Bună ziua domnul doctor eu sunt (…) student (…). Am fost la examen cu dvs. Eu sunt cu bursă dacă nu trec anul acesta nu mai pot să învăţ la medicină pentru că nu am de unde să plătesc taxa de facultate îmi susţin educaţia numai cu bursa vă rog să îmi ajutaţi (…). Eu am doi la anatomie vă implor să îmi ajutaţi (…)“.
 
De menţionat că, în faţa urmăririi penale, studentul nu a recunoscut comiterea faptei. Cu toate acestea, el le-a precizat anchetatorilor că, de supărare că nu a luat examenul, s-a îmbătat şi nu mai ştie ce a făcut. Tribunalul a dispus confiscarea sumei de 2.250 de lei aparţinând inculpatului şi care a fost predată organelor judiciare la data
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii