Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A întocmit actele pentru restaurarea Cazinoului Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, din nou în atenţia judecătorilor

ro

10 Jan, 2020 00:00 2213 Marime text

Societatea care a actualizat documentaţia pentru restaurarea Cazinoului şi care, ulterior, a participat la licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea acestuia se va afla azi, din nou, în atenţia judecătorilor vasluieni. Procesul în care societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare, alături de doi reprezentanţi ai săi, este judecată pentru înşelăciune este programat să se reia astăzi la Judecătoria Vaslui, începând cu ora 11.00, dosarul fiind în atenţia Completului 1 penal, specializat proprietate intelectuală, minori şi anticorupţie.


Amintim că, în anul 2018, Compania Naţională de Investiţii a atribuit prin procedură simplificată contractul intitulat „Servicii de proiectare – Actualizare DALI – Studii, expertize, avize – Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“ firmei ieşene Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA. Valoare contractului a fost de 209.458,87 de lei.
 

Asociere cu Eldiclau, pentru Cazino


Ulterior acestui proiect, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA s-a înscris în 2019 şi în licitaţia pentru contractul de reabilitare propriu-zisă, licitaţie a cărei documentaţie o întocmise anterior. În vederea obţinerii contractului pentru Cazino, Impex Romcatel Cercetare Proiectare s-a asociat cu firma Eldiclau SRL şi alţi parteneri şi au depus o ofertă comună, lider al asocierii fiind Eldiclau SRL.


Totuşi, contractul a fost adjudecat de o altă asociere de firme, al cărei lider şi reprezentat este Aedficia Carpaţi. Contractul pentru restaurarea Cazinoului a fost semnat în ultimele zile ale lunii decembrie 2019.


Pentru a reveni la procesul de la Judecătoria Vaslui în care Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA are calitatea de inculpat, alături de administratorul Viorica Frunză, dar şi de contabila Iulia Ursache, este de menţionat că dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Cei trei acuzaţi au fost deferiţi instanţei în luna iulie 2018, cazul fiind transmis Judecătoriei Vaslui. Acuzaţiile principale sunt de înşelăciune, iar cele Vioricăi Frunză şi Iuliei Ursache li se impută şi uzul de fals, faptele de care sunt învinuite având legătură cu contractul privind reabilitarea proiectului tehnic şi execuţie consolidare a Palatului Copiilor Vaslui.
 

Citeşte şi:

Decizia nu este definitivă


Începe judecata firmei care se ocupă de actele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa (documente)

 

Partenerul Eldiclau pentru Cazino, acuzat de înşelăciune

O nouă înfăţişare în procesul Impex Romcatel Cercetare Proiectare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii