Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fugit cu pensiile oamenilor Poştaş constănţean, condamnat la muncă în folosul comunităţii

ro

14 Jan, 2020 00:00 3269 Marime text

Răsturnare de situaţie în cazul poştaşului constănţean condamnat iniţial la doi ani de închisoare după ce ar fi furat pensiile oamenilor. După ce magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit că este vinovat de acuzaţiile aduse de procurori şi l-au condamnat la doi ani şi două luni, cu executare, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea sa la doi  ani şi două luni, dar cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În plus, poştaşul a fost condamnat să execute muncă în folosul comunităţii.
 
Conform anchetatorilor, faptele de care este acuzat tânărul poştaş s-au produs în decembrie 2015, când acesta ar fi achitat cinci mandate de pensii, „înscriind pe cupoane date de legitimare nereale, semnând în locul destinatarilor de drept“. La Poştă, acesta a raportat pensiile ca fiind achitate.
 
Între timp, citat fiind în procesul penal în anul 2017, s-a stabilit că poştaşul nu mai locuia la adresa respectivă, ci că s-ar fi mutat în Franţa, potrivit declaraţiilor unui martor.
 

Curtea a schimbat sentinţa
 

Judecătoria Constanţa l-a condamnat iniţial la doi ani şi două luni de închisoare, urmând ca sentinţa să fie executată în regim de detenţie. La finalul săptămânii trecute, însă, Curtea de Apel Constanţa a schimbat sentinţa apelată şi a decis ca pedeapsa să fie suspendată sub supraveghere. „Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul (...) se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se arată în minuta Curţii de Apel. Totodată, poştaşului i-a fost impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În plus, acesta a fost condamnat ca, pe parcursul celor doi ani şi două luni cât durează termenul de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, ori Direcţia Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.
 
Decizia iniţială a Judecătoriei Constanţa privind obligarea acestuia la plata sumei de 11.074 de lei către Poştă a rămas neschimbată.
 
Citeşte şi:
 
Un poştaş din Constanţa a plecat în Franţa după ce a lăsat fără bani mai mulţi pensionari! A fost condamnat (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii