Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A băut la muncă şi s-a urcat la volan. Poliţiştii din Cumpăna nu l-au iertat, iar magistraţii l-au condamnat

ro

27 Apr, 2019 00:00 1430 Marime text
Judecătoria Constanţa a decis pe 17 aprilie să îl condamne pe un bărbat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult, conform declaraţiei bărbatului, acesta ar fi consumat alcool la muncă, apoi s-a urcat la volan.
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, la data de 16.12.2017, în jurul orelor 23.55, inculpatul A.S.C. a condus autoturismul marca DAEWOO, pe raza judeţului Constanţa, în condiţiile în care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1, 50 g/l la prima probă şi 1,25 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă, ceea ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) Cod penal.
 
Constatările organelor de cercetare penală cuprinse în procesul-verbal de sesizare din oficiu cu privire la faptul că inculpatul conducea autoturismul sus menţionat se coroborează şi cu depoziţia martorului M. C., care a arătat faptul că în jurul orelor 23.55 din data de 16.12.2017, aflându-se în localitatea Cumpăna cu un alt lucrător din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna, acţionând conform unui plan de acţiune, a observat deplasarea autoturismului Daewoo. Fiind oprit în trafic, conducătorul autoturismului Daewoo a prezentat documentele personale şi ale autoturismului, constatând că persoana care a condus autoturismul Daewoo se numeşte A.S.C.
 
Martorul a mai arătat că inculpatul emana halenă alcoolică şi că la locul opririi în trafic l-a auzit pe A.S.C. declarând verbal că a consumat băuturi alcoolice la locul său de muncă şi după terminarea programului de lucru a condus autoturismul pe drumurile publice intenţionând să ajungă la domiciliu.
 
Totodată, prin declaraţia dată în calitate de suspect şi inculpat, A.S.C. a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că în jurul orei 22.30 din data de 16.12.2017 a plecat singur de la locul său de muncă din municipiul Constanţa cu autoturismul marca Daewoo, pe care l-a condus pe drumurile către locuinţă. În timpul deplasării pe DN 39E, autoturismul a rămas fără combustibil, motiv pentru care l-a oprit pe partea dreaptă a sensului de mers pe artera rutieră susmenţionată şi telefonic l-a rugat pe un prieten să-i aducă un recipient cu combustibil.
 
Inculpatul afirmă că în perioada în care l-a aşteptat pe acel prieten a consumat băuturi alcoolice, respectiv patru doze de 500 ml cu bere, iar după sosirea acelui prieten a alimentat cu combustibil autoturismul său, l-a pus în mişcare şi l-a condus în continuare pe DN 39E către domiciliu.
 
De asemenea, acesta a declarat că în jurul orei 23.55 din data de 16.12.2017, în timp ce conducea autoturismul, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, care i-a solicitat documentele şi l-au întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice.
 
Inculpatul a recunoscut acest lucru şi fiind testat cu aparatul Drager Alcooltest a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
 
În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.(10) NCPP, instanţa l-a condamnat pe inculpatul A.S.C. la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art.91/Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
În baza art.92 alin.(1)/Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de doi ani şi şase luni.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii