Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A actualizat documentația pentru Cazino Au lipsit martorii la procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

ro

20 Sep, 2020 14:26 1831 Marime text
  • Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a întocmit, în anul 2018, documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. De asemenea, societatea s-a înscris și la licitația pentru contractul de reabilitare, însă fără succes.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au fost nevoiți să amâne pentru data de 5 noiembrie procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de procurori.

Societatea este acuzată de nereguli în legătură cu desfășurarea contractului de reabilitare a Palatului Copiilor Vaslui.

La ultimul termen, desfășurat săptămâna aceasta, instanța a fost nevoită să amâne procesul, pentru lipsa raportului de expertiză, dar și pentru că nu s-au prezentat martorii care urmau să fie audiați în cauză.

Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a întocmit, în anul 2018, documentația ce a stat la baza organizării ultimei licitații pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. De asemenea, societatea s-a înscris și la licitația pentru contractul de reabilitare, însă fără succes.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.

Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii