Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de persoane duse la audieri, la DIICOT, într-o anchetă ce vizează trafic de narcotice de risc

ro

19 Jul, 2020 14:21 1254 Marime text
  • În urma perchezițiilor, au fost ridicate 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de cannabis indoor și outdoor

La data de 19.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că două grupuri infracționale, alcătuite din 9 persoane desfășoară pe raza județului Dâmbovița activități de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.
Din cercetări au rezultat indicii că persoanele în cauză s-au aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de cannabis înființată ilegal pe raza localității Butimanu.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de cannabis indoor și outdoor, 4 grindere, 2 cântare electronice, 9 telefoane mobile, suma de 4.500 de lei, mai multe semințe de cannabis, obiecte cu urme de materie vegetală, precum și mai multe echipamente necesare creșterii și dezvoltării indoor a plantelor de cannabis.
La sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Activitățile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii