Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 percheziții efectuate de procurorii DIICOT Constanța. Cinci persoane menținute în arest

ro

26 Jan, 2021 12:57 2055 Marime text

 
  • Curtea de Apel Constanța a decis azi menținerea în stare de arest preventiv a celor cinci persoane reținute la finele celor 14 percheziții domiciliare efectuate zilele trecute, 13 în Constanța și una în județul Mureș.
 
Hotărârea de azi este desfinitivă.
 
Amintim că procurori DIICOT Constanța au efectuat sâmbătă 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și 1 în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în prezent, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, 3 cântare electronice de precizie, 1 grinder, 14 telefoane mobile, 5 laptopuri, 1 pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
În urma audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 5 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La percheziții au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor „Saharoschi Laurenţiu, Saharoschi Constantin Iulian, Toader Costin Alexandru, Cuţarof Daniel, Pamfilea Mihăiţă Evelin“ pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 17 ianuarie 2021 până la 15 februarie 2021.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii