Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 ani de la moartea liderului liberal Gabriel Căciuloiu. Când a fost eliberat şoferul ce a provocat teribilul accident

ro

09 Jan, 2020 00:00 3315 Marime text
 
Săptămâna aceasta s-au împlinit 14 ani de la moartea fulgerătoare a liderului PNL Constanţa Gabriel Căciuloiu, în urma unei tragedii rutiere. Între timp, Adrian Loius Ovidiu Creţu, autorul accidentului, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fiind eliberat aproape de finalul anului 2014 din Penitenciarul Poarta Albă, unde beneficia de un regim de detenţie deschis. Alături de Căciuloiu, alte două persoane nevinovate au pierit în urma tragediei.
 
În primele zile ale anului 2006, vestea unei tragedii rutiere cutremura Constanţa. Liderul liberalilor de la acel moment, Gabriel Căciuloiu, considerat favorit în cursa pentru alegerile locale, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs pe drumul Constanţa – Ovidiu.
În noaptea de 7 spre 8 ianuarie, Căciuloiu se afla împreună cu soţia sa într-un autoturism Toyota Land Cruiser, condus de aceasta din urmă. Cei doi se îndreptau spre casă. Din sens opus veneau două autoturisme, un Mercedes în care se aflau şase persoane şi un Citroen în care se afla un cuplu din Medgidia. La un moment dat, şoferul Mercedesului, Adrian Louis Ovidiu Creţu, a virat stânga şi a acroşat Citroenul, acesta din urmă intrând pe contrasens şi lovind în plin autoturismul în care se afla liderul PNL. Gabriel Căciuloiu a murit pe loc, iar soarta i-a fost împărtăşită de şoferul Citroenului şi pasagera din maşină. Soţia liberalului a fost dusă la spital, în comă de gradul patru. Creţu a fugit de la locul accidentului. A fost găsit după şapte ore de la producerea tragediei. Chiar şi aşa, testarea cu aparatul Drager a indicat un rezultat în cazul său de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 

Ce s-a întâmplat cu autorul accidentului

 
În anul 2011, Creţu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare, fiind găsit vinovat de trei instanţe de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului. Daunele totale pe care a fost condamnat să le achite se ridicau la suma aproximativă de 820.000 de lei, iar copiilor pe care i-a lăsat orfani a fost obligat să le achite lunar suma totală de 1.500 de lei (respectiv, 1.000 de lei fetei pe care a lăsat-o orfană de ambii părinţi şi 500 de lei băiatului pe care l-a lăsat orfan de tată).
 
A fost arestat, iar mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost dus la îndeplinire. La finele lunii noiembrie 2014, Adrian Louis Ovidiu Creţu a fost eliberat înainte de termen, instanţa de liberări condiţionate având în vedere la analizarea cazului său noile modificări legislative, dar şi faptul că acesta a avut o bună conduită pe perioada detenţiei.
 
Citeşte şi:
 
Şapte ani de la moartea fostului lider al PNL Constanţa, Gabriel Căciuloiu

Ce păţeşti dacă omori un politician Cinci ani după gratii pentru uciderea liberalului Căciuloiu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii