Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai importante informații despre noul iPhone

ro

12 Sep, 2013 09:16 2621 Marime text
iPhone 5S. Are aproximativ același design ca versiunea 5.  Va apărea la vânzare în versiunile de culoare argintiu, negru (space grey) și auriu (gold). Procesorul este unul nou, A7, care ar fi de două ori mai puternic decât anteriorul, de pe iPhone 5. Un alt procesor nou se va ocupa de sintetizarea informațiilor care vin de la busolă, senzorul giroscopic sau accelometru. Aceste date ar putea fi folosite, de exemplu, de aplicații pentru jogging și fitness.

Camera de fotografiat este tot de 8 megapixeli, însă are diafragma f/2.2, iar senzorul este capabil să captureze fotografii de calitate și pe lumină mai slabă. Camera va fi ajutată de două LED-uri, unul cu lumină galbenă și celălalt de culoare albastră. De asemenea, noua cameră poate face poze una după alta la o viteză de 10 pe secundă.

Cei de la Apple se laudă că bateria va ține până la 10 ore de navigat pe internet la viteză 4G și aproximativ 10 ore de convorbiri. În ceea ce privește capacitatea de stocare va apărea în trei versiuni: 16GB, 32GB și 64GB.

Una dintre cele mai interesante inovații este TouchID, un senzor integrat în butonul Home. Acest sistem este capabil să memoreze 500 de puncte din 2,54 centimetri pătrați de piele. Va putea fi folosit pentru deblocarea telefonului sau atunci când trebuie să-ți descarci aplicații și muzică contra cost. Cei de la Apple spun că datele legate de amprenta ta nu vor putea fi înregistrate de alte aplicații.

Deocamdată au fost anunțate doar prețurile la abonament, valabile pentru Statele Unite. De exemplu, un model de iPhone 5S de 16GB va costa 199 de dolari la abonament.

iPhone 5C, smartphone-ul ieftin. Va fi disponibil în culorile verde, roz, alb, albastru și galben. Are un ecran de 4 inci Retina Display. Procesorul este un A6, același model care există și pe iPhone 5. Camera este de 8 megapixeli și poate filma la 1080p.

Va apărea direct cu noul sistem de operare iOS7. În ceea ce privește capacitatea de stocare va apărea în două versiuni,de 16GB și de 32GB. S-au anunțat și două prețuri, însă pentru Statele Unite. Varianta de 16GB va costa la abonament 100 de dolari, iar cea de 32GB va fi 200 de dolari. Gadgetul va apărea pe 20 de septembrie, însă în România ar putea apărea cel mai târziu spre începutul lunii viitoare.

iOS 7. Noua versiune a sistemului de operare va apărea pe noile smartphone-uri, dar și pe iPhone 4, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4 și iPod Touch 5.

Printre altele, noua interfață va avea: Control Center (oferă acces la cele mai importante setări), AirDrop (o funcție pentru transfer de diverse fișiere), serviciul de muzică iTunes Radio, iWork (o suită de aplicații:Keynote, Pages, Numbers, iPhoto si iMovie).

Sursa: Yahoo! News
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii