Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moulin Rouge, irezistibila atracție a can-can-ului

ro

14 Jul, 2015 00:00 2259 Marime text
Paris, extravaganțã, lumini, culoare și... cabaret! Doi întreprinzãtori inventivi, Joseph Oller și Charles Zidler, la sfârșitul anilor '80, puneau bazele unui cabaret în inima Parisului. Ușor de localizat datoritã celebrei mori de vânt de culoare roșie, care se aflã pe acoperiș, Moulin Rouge a devenit celebru aproape imediat de la deschiderea sa, din 1889.
 
Odatã cu localul, a început sã devinã cunoscut și can-can-ul, un dans al clasei muncitoare, care a fost adaptat de artistele de la Moulin Rouge, astfel încât sã încânte clientela masculinã. Deși la început era considerat obscen, cabaretul a devenit un obiectiv turistic de seamã și un loc artistic special, care a gãzduit nume mari ale industriei muzicale. Frank Sinatra, Liza Minnelli și Ediț Piaf sunt doar câțiva dintre artiștii care au ținut reprezentații în faimosul local, în cadrul unor spectacole de galã. Pe lângã vedetele vremii, Moulin Rouge a reunit politicieni, diplomați, nobili, dar și necunoscuți din clasa de mijloc.
 
Adaptându-se cerințelor vremii, în afara muzicii de cabaret, simbolul Parisului gãzduiește spectacole de operetã și de revistã, câștigându-și supranumele de „palatul dansului și al femeii”.
Unul dintre cele mai fotografiate simboluri franceze, cabaretul Moulin Rouge deține, din 2010, recordul mondial pentru cel mai mare numãr de ridicãri de picioare: 720 în 30 de secunde, realizate de 30 de dansatoare pe un singur rând, dar și recordul pentru cel mai mare numãr de șpagate French Cancan consecutive. 30 de dansatoare din trupã au realizat 62 de astfel de figuri acrobatice în 30 de secunde!
 
Sursa foto: www.moulinrouge.fr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii