Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actriţa franceză care şi-a transformat iniţialele B.B. într-o legendă

ro

14 Jul, 2015 17:12 3665 Marime text
Actriţa franceză care şi-a transformat iniţialele B.B. într-o legendă, Brigitte Bardot, a revoluţionat lumea filmului, prin frumuseţe, curaj şi talent.
 
Pe 10 februarie 1951, o necunoscută de 16 ani ajungea pe prima pagină în celebra revistă franceză Paris Match. Era începutul unui mit care a revoluţionat imaginea femeii în toată lumea. Bardot a avut curajul să reinveteze moda, în perioada în care erau în vogă formele voluptoase, precum cele ale lui Marylin Monroe.
 
Cu filmele „En cas de malheur” („În caz de nenorocire”) şi „Babette s’en va-t-en guerre” („Babette pleacă la război”), devine populară atât în Franţa, cât şi în Statele Unite. După divorţul de Roger Vadim, alte probleme personale şi o tentativă de sinucidere, interpretează rolul principal în filmul „Vie privee” („Viaţă privată”) şi devine una dintre cele mai fotografiate femei din lume. 
 
La vârsta de 38 de ani, şi-a anunţat retragerea definitivă din viaţa cinematografică. Căsătorită cu Bernand d’Ormale, duce o viaţă retrasă, dedicându-se acţiunilor de protecţie a animalelor.
 
În anul 1986, a înfiinţat Fundaţia Brigitte Bardot pentru îngrijirea şi protecţia animalelor, iar în 2007, a fost aleasă de revista Empire printre cele mai sexy 100 de actriţe de filme din toate timpurile.
 
Sursa foto: fanpop.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii