Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clopotul Libertății, un important simbol al Americii

ro

01 Jul, 2015 09:02 3000 Marime text

Originalitatea americană s-a manifestat, de-a lungul timpului, prin descoperirea sau crearea unor simboluri. Un important simbol al Americii este Clopotul Libertății, în engleză, Liberty Bell, o reamintire a luptei pentru independenţă şi a dreptului la libertate a cetăţenilor. Se află în Philadelphia, al doilea oraș ca mărime de pe coasta de est a Statelor Unite.
 
Clopotul Libertății a fost gravat cu inscripţia care foloseşte un citat din Levitic 25:10: „Să vestiți SLOBOZENIA în țară pentru toți locuitorii ei”. A fost folosit pentru a chema parlamentarii la sesiunile legislative şi pentru a anunţa cetăţenii cu privire la întruniri şi proclamații publice. Încă de la prima utilizare, a apărut în clopot o crăpătură, care, cu timpul, s-a mărit. Ani de zile a stat în clopotnița Casei Statului Pennsylvania, denumită astăzi Sala Independenței.
 
În anul 1852, a fost definitiv scos din funcţiune. Şi în prezent, de Ziua Independenţei, Clopotul Libertăţii este „bătut” printr-o atingere uşoară. Gestul simbol este îndeplinit de copiii care descind din familiile semnatarilor Declaraţiei de Independenţă.
 
Sursa foto: theguardian.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii