Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciunul în vremuri

ro

25 Dec, 2020 00:04 4170 Marime text
 
  • O Sărbătoare așteptată de cei care cred că Fiul lui Dumnezeu a venit din Ceruri pentru mântuirea oamenilor.
 
Din moși-strămoși păstrăm credința creștină și Domnul aduce daruri Sfinte.

Drumul este tot mai greu, fiindcă inimile pământenilor s-au răcit de atâta ,,îngheț", însă nimeni nu poate să-L oprească.
 
Bunicii noștri în vremurile ,,Normale", L-au primit cu inima curată și niciodată nu L-au îndepărtat, încât El a rămas în sufletele celor care au un Crez, Iisus Hristos. Generații cu amintiri profunde și daruri ușor de purtat, precum credința, Biserica, bunătatea, mila...!
 
Negura filozofică ateistă pe unii i-a încețoșat, dar Dumnezeu și-a găsit întotdeauna sălaș.
 
L-au împiedicat, obstrucționat, alungat, deportat, deghizat și apoi l-au pus pe ,,ștat" - Moș Gerilă! ,,Spiridușii", nu au reușit să distrugă sfințenia, colindul, mirosul de cozonac, poveștile și fiorul Sfânt.
 
A venit și Crăciunul libertății cu jertfă de eroi, dar n-am prețuit ,,cumsecade" libertatea și Valoarea Lui. Pe merdiane mereu sosește și rămâne acolo unde este primit, indiferent de vârstă și religie... Când nu înțelegi ,,Mesajul” poți avea oricând un altfel de Crăciun.
 
Dușmanul acestor vremuri este mai pervers și periculos decât prigonitorii, căci stă ascuns și pândește peste tot cu vrăjmășie și vrea cu dinadinsul să distrugă orice Sfântă bucurie.
 
Sunt Sărbători de Crăciun, dar printre daruri și podoabe avem prinse în brad destule îngrijorări. Dramatic, restricționat și înconjurat de teamă pandemică, molipsitoare, aducătoare de frică, boală și necazuri...
 
Trebuie mai mult ca niciodată să fim atenți și responsabili, iar nădejdea rugăciunii va aduce izbăvirea și liniștea cea binecuvântată!
 
Să nu ne primejduim inutil asemenea unor petrecăreți, și să avem statura desăvărșită a omului care crede în ajutorul lui Dumnezeu! Prețuim și mai mult Crăciunul, care ne îmbrățișează și ne dăruiește din ale Sale, Viață!
 
Un ucenic, la începutul călugăriei înfricoșat de greutățile și ispitele pe care le țesea vicleanul în jurul lui, privea doar în parte stângă, unde cerul era învolburat și întunecat și spaima l-a cuprins deodată...
 
Dar uitându-se în Sus îi vede pe Domnul și pe  Fecioara Maria cu toți Sfinții: „Frate, vezi?...(istorioară din Pateric).
 
,,Îngerul le-a zis: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul” (Luca II,10-11).
 
Fotografia cu care a fost ilustrat materialul a fost pusă la dispoziție de autor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii