Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeană a Limbilor Străine 230 de elevi constănțeni au participat la Concursul Județean Plurilingvistic şi de creaţie artistică „Creo Creare” (galerie foto)

ro

26 Sep, 2019 19:22 1851 Marime text

Ziua Europeană a Limbilor Străine a fost sărbătorită astăzi la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și prin premierea lucrărilor realizate la Concursul Județean Plurilingvistic şi de creaţie artistică « Creo Creare ».

Având drept motto cuvintele lui Albert Einstein  “Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic”, concursul se află deja la a patra ediție fiind inclus în Calendarul Concursurilor Școlare Judeţene organizate de ISJ Constanţa.

Limbile engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, rusă şi turcă sunt cele in care se exprima elevii participanți la aceasta activitate care are drept obiectiv principal promovarea creativităţii şi a inteligenţei sinestezice a elevilor de gimnaziu si liceu. În echipe formate din 3-5 membri, elevii realizează, pornind de la o temă dată, un proiect alcătuit dintr-un text: poezie/proză scurtă/scenariu/eseu, si -la alegere- un desen/o partitură, potrivit CNMB.

Dezvoltarea abilităţilor de lucru ȋn echipă, crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină, facilitarea accesului la cultura și civilizația europeană sunt alte obiective pe care si le propun organizatorii proiectului, profesoarele Andaluzia Arif și Luminita Radu. 

Ediția din acest an s-a bucurat de un real succes prin participarea a 230 de elevi din întreg județul Constanța.

Premiile ediției din acest an s-au îndreptat către elevii de la Colegiul Național Militar „Al.I Cuza” Constanţa, Colegiul Economic Mangalia și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii