Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul începe acum! Proiect de orientare în carieră pentru elevii constănţeni

ro

25 Feb, 2020 00:00 2572 Marime text

Romanian Business Leaders (RBL) a extins în Constanţa programul “Antrenament pentru Viitor”, cel mai complex program de orientare în carieră din România, menit să pună în contact elevii şi interesele lor profesionale cu joburile şi organizaţiile existente pe piaţă.


Meryem Mambet, membru RBL Dobrogea şi proprietar Hotel Aurora, este cea care a avut iniţiativa aducerii la Constanţa a acestui proiect de mare impact pentru elevii care, în acest context, au ocazia de a-şi descoperi motivaţiile, abilităţile şi preferinţele profesionale, trecând prin sesiuni de grup şi individuale de orientare în carieră, testări psihometrice şi apoi vizite de lucru în organizaţii. Fiecare elev are un consilier vocaţional alocat, provenit din mediul privat, alături de care va alege 2-3 direcţii de carieră care i se potrivesc.


“Sunt tare mândră că proiectul Antrenament pentru viitor a ajuns şi în oraşul nostru. De prima dată când am auzit despre el, am ştiut că vreau să se întâmple şi aici. Cu toate că multe studii spun că avem nevoie mai mult ca oricând de orientare în carieră, în realitate, efortul dedicat acestei activităţi este insuficient sau fragmentat, iar copiii noştri au nevoie de ghidare ca de aer. Anul acesta începem cu 25 de elevi de clasa a X-a de la Liceul Teoretic Ovidius, însă ne dorim să ajungem la mult mai mulţi”, a declarat Meryem Mambet.


Romanian Business Leaders este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru antreprenorii şi şefii de companii din mediul de business privat. RBL a pus bazele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), alcătuită din cele mai reprezentative organizaţii ale mediului de afaceri din România şi ambasade ale statelor din Uniunea Europene, la nivel de ataşat comercial, şi ale Ambasadei SUA, a Japoniei şi a Canadei. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.



Citeşte şi:

La Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa a avut loc manifestarea „Școala de afaceri pentru elevi” (galerie foto)

Lansarea la Constanţa a lucrării lui Tasin Gemil „Pe drumurile istoriei“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii