Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2017!

ro

03 Dec, 2016 00:00 3408 Marime text
Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a care vor susține în vara anului 2017 examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).
Recent, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a publicat modelele de subiecte pentru cele două examene naționale care se vor susține în vara anului 2017.
 
Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.
 
Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.
 
Reprezentanții Ministerului Educației au precizat faptul că în acest an nu au fost operate modificări în structura subiectelor în raport cu subiectele din anii trecuți.
 
Subiectele pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureatul 2017 sunt disponibile pe site-ul subiecte2017.edu.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii