Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti importante despre Liceul Militar de Marină Constanţa! Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii candidaţi la clasele a X-a şi a XI-a

ro

30 Apr, 2018 00:00 17840 Marime text
Aşa cum deja se cunoaşte, din anul şcolar 2018-2019, în municipiul Constanţa se reînfiinţează, după ce au trecut 20 de ani de la desfiinţarea sa, Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“.
 
Pentru cele 120 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a, care va avea profil matematică-informatică, până în prezent s-au înscris 153 de elevi din toată ţara. Candidaţii care au optat pentru celelalte patru colegii naţionale militare - şi care nu au susţinut încă probele de selecţie - se vor putea reorienta către această instituţie, până pe data de 4 mai, la sediul centrului zonal de selecţie şi orientare, unde vor susţine probele de selecţie.
 

Încep recrutările pentru clasele a X-a şi a XI-a

 
După cum am aflat de la lt.col. Adrian Hodorogea - şef Birou Recrutări Constanţa, Statul Major al Apărării a făcut cunoscut calendarul viitoarelor recrutări pentru Liceul Militar de Marină de la Constanţa. Aşadar, începând cu 5 mai, într-o primă etapă, elevii din cele patru licee militare din ţară au posibilitatea de a se reorienta către viitoarele două clase a X-a şi două clase a XI-a de la Constanţa, prevăzute cu câte 20 de locuri.
În cazul în care nu se vor ocupa din prima etapă locurile stabilite, se va trece la cea de-a doua etapă, cu începere din 14 mai, când este prevăzut transferul de la învăţământul liceal civil al elevilor numai de la specializările matematică-informatică.
 
Potenţialii candidaţi trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să aibă media generală pe anul şcolar 2017-2018 mai mare de 8, să aibă mediile la matematică, informatică, fizică şi engleză mai mari de 7, evident, să nu fi fost repetenţi anterior acestui an, iar la purtare să aibă cel puţin media 9.
 
Ni s-a mai precizat faptul că înscrierile candidaţilor de la învăţământul liceal civil pentru viitoarele clase a X-a şi a XI-a vor avea loc în această perioadă, urmând ca la finalul anului şcolar 2017-2018 dosarele celor admişi să fie verificate din nou, dacă întrunesc condiţiile mai sus amintite.
 
Testările în vederea selecţiei vor avea loc în luna mai, la Centrul zonal de selecţie şi orientare din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. Candidaţii declaraţi admişi la selecţie vor susţine concursul de admitere la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, cu sediul în Constanţa, pe strada Dezrobirii nr. 80.
Concursul constă într-un test-grilă de verificare a cunoştinţelor şi se va desfăşura pe 18 mai. Prezentarea candidaţilor se va face însă în data de 17 mai, la ora 18.
Vă mai reamintim că deja a fost numit comandantul Colegiului Naţional Militar de la Constanţa, în persoana comandorului Iancu Ciocioi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AURELIA HAGICU PAPADUMITRU 11 Jun, 2018 14:14 nepotul meu CHRISTOU ANTREAS isi doreste sa urmeze aceasta forma de invatamant.Este in cls a vll a,are inaltimea si constitutie atletica,sanatos, iubitor de mare (s a nascut in Cipru),rezultate la scoala (in Bucuresti) f.bune.Ce conditii trebuie sa indeplineasca? MULTUMESC!