Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune Internatul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanța va fi modernizat (document)

ro

23 Feb, 2019 00:00 5204 Marime text
Reabilitarea, modernizarea și dotarea internatului Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ se află în atenția aleșilor locali constănțeni. În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța din această lună, aleșii locali vor vota hotărârea privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Corp Internat“.
 
Având în vedere faptul că alocarea financiară în cadrul POR 2014-2020 nu acoperea valoarea totală a devizului general întocmit la faza DALI privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida“, obiectiv care avea în vedere cele două clădiri - cantina și internatul liceului, a fost necesară separarea documentației în vederea depunerii spre finanțare în cadrul POR 2014 - 2020 doar a obiectivului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Corp ateliere“.
 
Prin adresa nr. 23156/05.02.2019, Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene a înaintat către Direcția Achiziții și Investiții Publice documentația de avizare și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiți „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Corp Internat“, în vederea identificării unei altor curse de finanțare.
 
Estimările proiectantului în faza DALI au fost efectuate conform structurii de întocmire a devizului general pe capitole de cheltuieli și a structurii devizului general pe obiecte, prevăzute prin N.G. nr. 907/2016, privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice, aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. Valoarea totală estimată a investiției, conform devizului general, este de 9.176.656,32 de lei, cu TVA.
 
Obiectivul „Reabilitare, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța - corp internat“ are avizul favorabil al Comisiei Tehnico-Economice, nr. 215783/11.12.2018. În urma expertizei tehnice, clădirea internatului Liceu Tehnologic „Dimitrie Leonida“ a fost încadrată în clasa de risc seismic Rs I. Față de cele arătate, s-a întocmit prezentul raport la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Corp Internat“.
 
Date despre unitatea de învățământ
 
Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ oferă instruire în profilul tehnic, domeniile mecanic, electromecanic, electric, electronică-automatizări si transporturi. Având în vedere că este singura școală din județ care oferă calificări la nivelul 3, 4 și 5 specifice transportului auto, proveniența elevilor se bazează pe afluxul acestora din mediul rural și din alte orașe ale județului. Unitatea școlară cuprinde clase de liceu tehnologic, învățământ de zi, seral, învățământ profesional de 3 ani, învățământ dual, școală postliceală și de maiștri.
 
Actualul Liceu Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța este ultimul rezultat al dinamicii pregătirii în meseria de conducător auto, care a început în Dobrogea în anul 1958 ca Școala de Conducători Auto Palas Constanța, cu scopul de a furniza personal calificat pentru întreprinderile de transporturi rutiere aflate în zona estică a României. A devenit în scurt timp școala-etalon a Ministerului Transporturilor.
 
În anul 1962 este transformată în Școala de Șoferi Profesioniști Valu Traian, ce califica șoferi profesioniști prin cursuri de scurtă durată de șase luni. Ulterior, în anul 1976, este transformată în Grupul Școlar Auto Valu Traian, ce califica prin absolvenți de 10 clase conducători mecanici, electricieni auto.
 
Din 1978, Grupul Școlar Industrial Transporturi Auto Constanța califica, prin liceu industrial, învățământ de zi și seral, absolvenți în domeniul electromecanic auto, iar prin școală profesională, electricieni, electricieni auto, șoferi mecanici auto, tinichigii vopsitori auto, școala de maiștri - mecanici auto. Din 1996 capătă denumirea de Grup Școlar „Dimitrie Leonida“ Constanța și are dublă subordonare (fiind patronată și de Întreprinderea de Transporturi Auto Constanța și Ministerului Învățământului - Inspectoratul Școlar Județean Constanța).
 
Începând cu 1 septembrie 2012, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța este subordonat Ministerului Cercetării, Tineretului și Sportului și Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și Primăriei Municipiului Constanța.
 
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii