Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius“ găzduieşte Conferinţa Internaţională „Istorie și Tehnologie la Marea Neagră“

ro

10 Sep, 2014 00:00 2571 Marime text
În Sala Senatului a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa va avea loc, pe 12 septembrie, deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei Internaţionale „Istorie și Tehnologie la Marea Neagră. Realităţi și perspective socio-istorice și tehnologice la Marea Neagră“.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Ovidius“, în colaborare cu Societatea Română de Grafică Inginerească și Societatea de Ştiințe Istorice din România, Asociația PACES, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) sub egida Academiei Române, prin Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST), a Academiei de Ştiințe Tehnice din România (ASTR), a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR). În cadrul conferinţei, 50 de specialiști din mediul academic, învățământ, institute de cercetare și instituții publice din România, Bulgaria, Federația Rusă și Franța vor susţine prezentări cu privire la impactul dezvoltării tehnologice asupra vieţii din arealul Mării Negre, atât din perspectivă istorică, cât şi cea social-economică. Temele sunt grupate în patru secțiuni: Tehnologie și societate, Infrastructură, construcții și transport naval, Energie și resurse în arealul Mării Negre şi Tehnică aplicată în arealul Mării Negre. Atelierul de lucru din cadrul conferinței va contribui la crearea de relaţii de colaborare interdisciplinare, avizarea edililor asupra tendinţelor impactului tehnologic, dezvoltarea locală şi în context regional. Evenimentul va prilejui publicarea şi diseminarea largă a celor mai semnificative contribuţii la subiectul vizat, explorarea soluţiilor pentru dezvoltare sustenabilă în regiune, cunoașterea celor mai noi realizări și cercetări în domeniu.

Nume sonore, invitaţi de onoare

Vor participa, în calitate de invitați de onoare, cu prezentări în plen, acad. Dan Berindei, prof. dr. ing. Adrian Curaj - director UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării), dr. Costei Chiriac - Institutul de Arheologie Iași, prof. dr. ing. Constantin Opran - Politehnica București, fiz. dr. ing. Cosmin Locovei - Institutul de Cercetări al Politehnicii Timișoara, prof. univ. dr. Sorin Damean - Facultatea de Drept a Universității Craiova - Societatea de Istorie, prof. univ. dr. Ioan Scurtu - preşedinte al Secţiei de Istorie a AOŞR, prof. dr. ing. Pavlina Toteva - decan al Universității Tehnice din Varna, dr. Virgil Coman - şeful Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului Constanţa, prof. dr. Niculae Cristea - inspector în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai agențiilor de finanțare a investițiilor, ing. Mihai Gheorghiade - Administrația Portului Constanța, ing. Stelian Hagi - director tehnic Apele Române Constanța.







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii