Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța Patru reviste științifice și editura „Ovidius University Press”, clasificate în categoria B

ro

12 Jan, 2021 00:00 1898 Marime text

Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS), prin Comisia sa de Științe Umaniste, a inițiat, în toamna 2020, evaluarea revistelor și editurilor cu caracter științific din România și Republica Moldova, reluând o tradiție începută în anul 2011, dezvoltând, simplificând și adaptând la condițiile actuale criteriile noii evaluări.
 
În urmă cu o lună au fost afișate rezultatele finale din cadrul Evaluării revistelor și editurilor din România și Republica Moldova, organizată de Comisia de Științe Umaniste a CNCS, pentru perioada 2020-2024, evaluare solicitată în luna septembrie a anului trecut și de Universitatea „Ovidius” din Constanța, patru dintre publicațiile sale științifice, alături de Editura „Ovidius University Press”, fiind evaluate în Categoria B.
 
Prin perioada de valabilitate de patru ani a recunoașterii obținute în urma evaluării, CNCS dorește să imprime un ritm cu caracter constant, predictibil, dialogal și încurajator tuturor editurilor și revistelor evaluate. Scopul acestei evaluări este furnizarea unui instrument de reper pentru analiza publicațiilor științifice ale cercetătorilor sau instituțiilor cu profil de cercetare din România în cadrul evaluărilor instituționale sau naționale ale acestora, în cadrul validării concursurilor didactice, în cadrul stabilirii eligibilității pentru participarea la granturile științifice.
 
Este vorba despre:
  • Analele Universității „Ovidius” Constanța. Seria Filologie, domeniul Filologie, redactor-şef: conf.univ.dr. Estella Ciobanu;
  • DIALOGO, domeniul Teologie, redactor-șef: lect.univ.dr. Cosmin Tudor Ciocan;
  • Historical Yearbook (revistă editată în parteneriat cu Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, Academia Română) domeniul Istorie și studii culturale, director: dr. Ovidiu Cristea, redactor-șef: conf.univ.dr. Emanuel Plopeanu;
  • Revista Română de Studii Eurasiatice, domeniul Istorie și studii culturale, redactor-șef: prof.univ.dr. Daniel Flaut;
 
Editura „Ovidius University Press” evaluată pentru domeniul Filologie, director: prof.univ.dr. Daniel Flaut, editor: prof.univ.dr. Diana Hornoiu. În raport cu evaluarea anterioară, editura a fost clasificată într-o categorie superioară, ceea ce îi oferă noi perspective de dezvoltare, având ca țintă extinderea acreditării în domeniul științelor umaniste și artei.
 
Cu certitudine, fondatorul acestei edituri, Ioan Popișteanu, omagiat de cotidianul ZIUA de Constanța cu prilejul Zilei Dobrogei, ar fi fost extrem de mândru de ascensiunea moștenirii lăsate.
 
Conform anexei la OMEC 5550/11.09.2020 categoriile de clasificare sunt:
 
Categoria A – revine de referință pentru domeniu, cu o vizibilitate deosebită pe plan național și internațional, cu experiență consacrată în publicarea unor lucrări de înaltă valoare științifică și cu semnificative contribuții la dezvoltarea unor direcții noi de cercetare. Pentru includerea în categoria A este necesară acumularea acel puțin 90 de puncte.
 
Categoria B – reviste cu un impact semnificativ în domeniu, cu o vizibilitate considerabilă mai ales pe plan național, cu experiență dovedită, precum și cu potențial evident de dezvoltare la nivel internațional. Pentru includerea în categoria B este necesară acumularea a cel puțin 75 de puncte.
 
Categoria C – reviste cu un impact mediu în domeniu, cu vizibilitate pe plan local și național. Pentru includerea în categoria C este necesară acumularea a cel puțin 60 de puncte.
 
Citește și:

#ConstanțaEsteBine. Studenție-n pandemie Puternica influență a stagiilor de practică și a voluntariatului asupra viitorului loc de muncă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii