Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pas esențial spre proiecte de mobilitate internațională 13 unități de învățământ constănțene au fost acreditate ERASMUS

ro

25 Feb, 2021 00:00 2490 Marime text

Rezultatele selecției procesului de Acreditare Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară, formare profesională au fost făcute publice, prilej cu care am putut observa 13 unități de învățământ constănțene care au reușit să obțină astfel un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027) – proiecte de mobilitate.

În domeniul Formare profesională au primit acreditare Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații (care deține și Carta VET și care a reușit să acumuleze maximum de punctaj), Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”.
În domeniul Educației școlare au fost acreditate Erasmus Liceul Teoretic „Ovidius”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Liceul de marină și Școala gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian.
În domeniul Educației adulților, a fost acreditată Asociația TEAM 4 Excellence.
Lista completă a acreditărilor cu punctajele primite, dar și ce unități constănțene au fost respinse puteți consulta în secțiunea Documente.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația.

Organizațiile interesate pot solicita o acreditare Erasmus individuală pentru organizația lor sau o acreditare Erasmus în calitate de coordonatori ai consorțiului de mobilitate. Nu este necesar ca solicitanții să fi avut o experiență anterioară în raport cu Erasmus+ (2014-2020).

În plus, organizațiile care dețin în prezent o cartă pentru mobilitate VET în cadrul Erasmus+ valabilă își pot transfera acreditarea către viitorul program prin depunerea unei candidaturi în cadrul prezentei cereri de acreditare. Aceste organizații pot solicita o procedură specifică mai simplă pentru titularii unei carte de mobilitate VET. Ca parte a prezentei cereri de acreditare, deținătorii actuali ai unei carte pentru mobilitate în învățământul profesional și tehnic (VET) pot primi, de asemenea, o etichetă de excelență pentru recunoașterea muncii lor anterioare și a angajamentului lor în favoarea calității.

Un nou apel pentru Acreditare urmează să fie lansat în toamna acestui an.


Citește și:

#ConstanțaEsteBine: Al treilea proiect de parteneriat ERASMUS + pentru Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii