Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subiecte Evaluarea Națională 2021 Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de limba și literatura română (document)

ro

22 Jun, 2021 11:04 3047 Marime text
  • La subiectul 1, punctat cu 70 de puncte, elevii au primit un text din „Pantera neagră“ de Sorin Titel și unul din Falsa generozitate www.dilemaveche.ro, de Stela Giurgeanu, pe marginea cărora au avut de rezolvat mai multe cerințe, tip grilă. 

La prima probă a Evaluării Naționale 2021, cea de limba și literatura română, elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte.
Astfel, la subiectul 1, punctat cu 70 de puncte, elevii au primit un text din „Pantera neagră“ de Sorin Titel și unul din „Falsa generozitate“ www.dilemaveche.ro, de Stela Giurgeanu, pe marginea cărora au avut de rezolvat mai multe cerințe, tip grilă. 

La punctul 7 al primului subiect, elevii au avut de prezentat, în cel puțin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între cele două fragmente.

La punctul 8 au avut următoarea cerință:
 

„Crezi că ar trebui să îți urmezi visul în orice condiții? Motivează răspunsul în 50-90 de cuvinte, valorificând textul 1“.

La punctul 9 cerința a fost următoarea:

„Asociați fragmentul din pantera neagră de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând în 50-100 de cuvinte, o asemănare și o deosebire de conținut dintre ele.


La subiectul al II/lea, punctat cu 20 de puncte, elevii au avut următorul subiect:

„Imaginează-ti că ai participat la un joc alături de colegii tăi, în curtea școlii. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte în care să prezinți o situație neprevăzută din timpul jocului, inserând o secvență descriptivă și una dialogată“.



În secțiunea Document puteți studia subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la proba de limba și literatuara română a Evaluării Naționale 2021. 

Citește și: 

UPDATE. Evaluarea Națională 2021Elevii susțin astăzi prima probă, cea scrisă la Limba și literatura română

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii