Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţi străini vor învăţa un semestru la Constanţa Universitatea „Andrei Şaguna” şi-a deschis porţile chiar de Ziua Educaţiei (galerie foto)

ro

06 Oct, 2015 00:00 2628 Marime text


Ziua Educaţiei, celebrată anual pe data de 5 octombrie, a fost una cu dublă însemnătate pentru profesorii şi studenţii şagunişti. Ieri, prestigioasa Universitate „Andrei Şaguna” din Constanţa şi-a deschis porţile pentru a primi noul an universitar. Pentru prima dată, instituţia de învăţământ de la malul mării are studenţi străini veniţi într-un schimb de experienţă prin programele Erasmus. Cei mai mulţi au auzit despre Constanţa că are plaje frumoase şi foarte multe cluburi unde distracţia este în floare, dar şi că preţurile sunt mult mai accesibile decât la ei acasă.
 
Mustafa are 24 de ani, vine din Turcia şi va studia un semestru la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice din cadrul universităţii constănţene. Spune că a auzit despre Constanţa de la prietenii lui care au fost deja în România şi ştie că aici sunt foarte mulţi vorbitori ai limbii sale materne, dar şi că obiceiurile sunt asemănătoare. Crede că se va acomoda bine aici şi abia aşteaptă să cunoască viaţa de noapte. Este deja la al doilea program Erasmus.
 
Şi bobocii, cei care au păşit pentru prima dată pragul universităţii, aveau emoţii. Pentru ei, colegii mai mari, preluând modelul universităţilor din afară, au pregătit un mic picnic de „bun venit“.
Dar pentru că o festivitate de deschidere a noului an şcolar implică şi rigurozitate, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna” a ţinut să ofere exemplul foştilor studenţi care acum se află în prima linie, la prezidiu. Tiberiu Pleşu, inspector în cadrul ITM Constanţa, şi Hacic Garabet, fostul preşedinte al FC Farul, sunt doar doi dintre cei care au venit să le vorbească studenţilor despre experienţele lor în această universitate.
 
Noul an universitar a primit binecuvântarea ÎPS Teodosie, prezent la inaugurare. Şi rectorul Universităţii „Ovidius”, Sorin Rugină, a fost alături de colegii săi în actul de învăţământ, urându-le acestora cât mai multe proiecte comune.
 
Nu a lipsit nici primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, care a ţinut să le ureze şaguniştilor mult succes în noul an. „Mă bucur să văd că mediul academic privat şi cel de stat îşi dau mâna şi le doresc să aibă parte de cât mai multe proiecte comune derulate cu succes“, le-a transmis Făgădău celor prezenţi. Şi consulul Turciei la Constanţa, Ali Bozçalιşkan, dar şi subprefectul Constanţei, Levent Accoium, au fost prezenţi la deschiderea anului universitar.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii