Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stimulente pentru profesori și personalul nedidactic din învățământul de stat. 2.000 de lei ar primi dascălii (document)

ro

05 Sep, 2020 00:00 1630 Marime text
  • Între 1.500 și 2.000 de lei ar urma să primească profesorii, personalul didactic auxiliar, dar și personalul nedidactic din învățământul de stat
  • Legea abia a intrat în dezbatere la Senat
Profesorii și personalul didactic auxiliar, precum și personalul nedidactic din învățământul de stat, vor primi un stimulent de risc de 2.000 (pentru profesori), respectiv 1.500 (pentru restul), pentru perioada stării de urgență și a celei de alertă, dacă un proiect de lege, înregistrat pe 3 septembrie la Senat, va fi adoptat de Parlament și va intra în vigoare. În plus, pentru acest stimulent nu vor fi datorate contribuții sociale obligatorii.
Propunerea legislativă, pe care o puteți consulta în secțiunea „Documente”, pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19 a fost inițiată în Senat și se află abia la începutul parcursului legislativ. Pentru a se aplica, Parlamentul trebuie să adopte propunerea, să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.
Conform documentației, se urmărește acordarea unui stimulent de risc, lunar, personalului academic și administrativ, pentru desfășurarea activității pe timpul stării de urgență și a celei de alertă.
Stimulentul va fi astfel:
  • 2.000 lei, pentru cadre didactice, respectiv
  • 1.500 lei, pentru personalul didactic auxiliar și pentru personalul nedidactic.
Proiectul de lege face referire la personalul din domeniul învățământului de stat, deci e vorba atât de cei din mediul preuniversitar, cât și de cei din mediul universitar. Pentru acest stimulent, nu se vor datora contribuții sociale obligatorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii