Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start pentru un loc în şcolile de elită din Constanţa. Detalii despre înscrierea la clasa pregătitoare 2017

ro

02 Feb, 2017 00:00 3718 Marime text
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică metodologia şi calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul 2017. Copiii care împlinesc şase ani până la 1 august sunt obligaţi să se înscrie la clasa pregătitoare în acest an. Numărul de locuri disponibile trebuie afişate de fiecare şcoală până la 22 februarie, iar cererile trebuie completate de către părinţi până pe 16 martie.
 
Potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2017, inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie pe aceştia în învăţământul primar - clasa pregătitoare. Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot să-i înscrie pe cei mici în învăţământul primar - clasa pregătitoare dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat, arată proiectul.
 
Pe 22 februarie se vor afişa circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile inspectoratelor şcolare. Tot în această zi va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, acţiune solicitată de părinţi. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se va realiza până pe 14 martie. Între 23 februarie şi 2 martie se va organiza în fiecare unitate de învăţământ Ziua Porţilor Deschise, prilej cu care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul şcolilor.
 
Potrivit proiectului, între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ, cererile-tip de înscriere. Tot în această perioadă, se va face şi validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. Între 18 şi 21 martie se vor procesa la unităţile de învăţământ informaţiile din cererile-tip de înscriere.
 
Pe 22 martie sunt programate procesarea de către Comisia naţionala a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri. Totodată, proiectul prevede că, între 22 şi 23 martie, se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare şi ale unităţilor de învăţământ lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi cea a copiilor neînscrişi după prima etapă.
 
Între 24 şi 30 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie. Acelaşi proiect prevede că între 7 şi 13 aprilie se efectuează centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Buzoianu 03 Feb, 2017 13:06 Copilul meu a fost inscris in clasa pregatitoare la 6 ani pe care i-a implinit in 27 august. Cum se face ca este cel mai mic din clasa avand colegi cu un an mai mari? Sau nu pentru toti e obligatoriu?