Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiune specială de bacalaureat pentru absolvenții colegiilor militare care participă la admiterea în academiile militare din SUA

ro

07 May, 2021 00:19 2298 Marime text
 
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 454 din 28 aprilie anul acesta a fost publicat Ordinul 3723/2021 privind aprobarea calendarului sesiunii speciale a examenului de bacalaureat-2021 pentru absolvenții colegiilor naționale militare selectați pentru a participa la admiterea la academiile militare din Statele Unite ale Americii, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2021-sesiunea iunie-iulie.
 
Astfel, potrivit actului normativ în cauză, se aprobă calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat-2021 pentru absolvenții colegiilor naționale militare selectați pentru a participa la admiterea la academiile militare din Statele Unite ale Americii, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2021-sesiunea iunie-iulie.
 
Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova nominalizează unitățile de învățământ-centru de examen și centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială a examenului de bacalaureat-2021.
 
Lista nominală a absolvenților colegiilor naționale militare selectați pentru a participa la admiterea la academiile militare din Statele Unite ale Americii, avizată de directorul general al Direcției generale învățământ preuniversitar, este aprobată de președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat-2021.
 
Președinții comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare se numesc prin ordin al ministrului educației.

Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova stabilește componența comisiilor de bacalaureat de evaluare/echivalare/recunoaștere a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, a comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare.
 
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat-2021 se desfășoară în conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat-2011, cu modificările ulterioare, valabilă și pentru examenul de bacalaureat național-2021, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 5.453/2020 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național-2021, cu modificările ulterioare.
 
Direcția generală învățământ preuniversitar, Direcția generală economică, Centrul Național de Evaluare și Examinare, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, precum și conducerea unităților de învățământ-centre de bacalaureat pentru sesiunea specială-2021 duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat-2021 pentru absolvenții colegiilor naționale militare selectați pentru a participa la admiterea la academiile militare din Statele Unite ale Americii, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 202-sesiunea iunie-iulie
 
17 mai 2021-Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen

18 mai 2021-Limba și literatura română-proba E.a)- probă scrisă

19 mai 2021-Proba obligatorie a profilului-proba E.c) -probă scrisă

20 mai 2021-Proba la alegere a profilului și specializării-proba E.d)-probă scrisă;

până la 25 mai 2021susținerea/Echivalarea/Recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale-probele A, C, D;

până la 26 mai 2021-Afișarea rezultatelor;

până la ora 12,00-Depunerea contestațiilor-între orele 12,00-14,00

până la 27 mai 2021-Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.

 N O T Ă: Având în vedere prevederile art. 5 din Instrucțiunile privind organizarea și funcționarea colegiilor naționale militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.110/2014, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora în colegiile naționale militare învățământul se desfășoară în limba română, programarea probei E.b) din cadrul examenului național de bacalaureat nu se justifică.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii