Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala „Țițeica“, luată cu asalt pe bază de... viză de flotant. 75 de dosare așteaptă verdictul

ro

02 Apr, 2018 00:00 2543 Marime text
Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018-2019 s-a încheiat vineri, 30 martie, în județul Constanța, din totalul de 6.775 de locuri disponibile la învățământ tradițional rămânând disponibile doar 1.575 de locuri pentru etapele următoare.
 
În municipiul Constanța, așa cum deja se cunoaște de câțiva ani, școlile cele mai căutate au epuizat toate locurile încă din primele zile, la final unele depășind cu mult locurile disponibile. În acest top al suprasolicitărilor se află Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, ce a înregistrat 200 de solicitări admise, față de 125 de locuri cât are disponibil, adică cinci clase. De altfel, directorul Sorin Cernăianu să arăta mai mult decât îngrijorat încă de la prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, dar rămâne de văzut ce va decide și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Cert este că spațiu pentru înființarea încă unei clase nu mai există, iar câte 40 de copii la o clasă ar însemna... asasinarea nervoasă a învățătoarelor.
 
Și la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ au fost înregistrate 21 de cereri valabile peste cele 150 de locuri disponibile, la Școala Gimnazială nr. 37 sunt 13 dosare admise peste cele 100 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ sunt 12 dosare admise peste cele 150 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ sunt nouă dosare admise peste cele 100 de locuri.
 
Aici vorbim despre dosare care nu pot fi respinse întrucât îndeplinesc toate condițiile pentru ca acei copii să fie acceptați în clasa pregătitoare la unitatea respectivă de învățământ.
 
Aceasta în timp ce școli precum nr. 5 sau nr. 6 mai au câte 17 locuri disponibile, ca să nu mai spunem de Școala nr. 19, cea care de anul viitor va fi structură a Școlii Gimnaziale nr. 40, și unde s-a depus un singur dosar.
 
Așteptăm cu interes decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța în ceea ce privește aceste suprasolicitări care nu fac altceva decât să confirme că e necesară stoparea exodului de vize de flotant justificate doar... „pentru că vrem neapărat la această școală!“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan 02 Apr, 2018 18:32 Garantat că se vor aproba toate cererile la școala nr. 30? Și se vor suplimenta numărul de locuri? Și se vor înființa clase chiar și în toaletele care au mai rămas? Așa se întâmplă de ani de zile! Dar nimeni nu are curajul să pună frâu la această situație care a devenit penibilă pentru sunt multe interese și ipocrizie!