Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, la ceas aniversar Elevii performanţi au fost răsplătiţi cu aplauze şi premii, pe scena Casei de Cultură

ro

28 Apr, 2015 00:00 3719 Marime text
Zilele Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa, marcate în perioada 22 - 26 aprilie, au culminat, duminică, cu un spectacol organizat pe scena Casei de Cultură Constanţa.
 
Evenimentul festiv a debutat cu premierea elevilor merituoşi, a cadrelor didactice coordonatoare şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere ale şcolii. „Directorul unităţii şcolare, prof. Aneta Dragnea, a trecut în revistă rezultatele elevilor de la ciclul primar la diferite concursuri: «Comorile condeiului», «Gazeta matematică Junior», «Lumina Math», «Arhimede», «Amicii isteţi», «Gheorghe Ţiţeica», «Euxin Math», «Aventura cunoaşterii», «Copilăria, cuvânt şi creaţie», numărul mare de elevi premianţi făcând imposibilă urcarea pe scenă a tuturor“, a precizat Veronica Hagi, consilierul de imagine al unităţii şcolare. Au fost prezentaţi, apoi, elevii din ciclul gimnazial care au obţinut premii şi menţiuni la nivel judeţean şi naţional în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare. Îi amintim aici pe olimpicii naţionali Mircea Timpuriu - Olimpiada de fizică şi Concursul de fizică aplicată „Ştefan Procopiu“, Nur Husein, Berkant Guneş, Berna Guneş - Olimpiada de limba turcă, Cristina Blacioti - Olimpiada de neogreacă, Roxana Feraru - Concursul naţional „Educaţie pentru sănătate“, Dalia Ionescu - Olimpiada de lingvistică.

Acestora li s-au înmânat diplome şi premii în bani, oferite de Asociaţia de Părinţi a Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“. De asemenea, au fost recunoscute şi meritele micilor artişti care şi-au reprezentat şcoala la concursuri de profil: Ion Vlad, din clasa a IV-a A - locul I la Festivalul de Teatru „Petre Ispirescu“, secţiunea Monolog, Rareş Stoian şi Iulia Caraman, din clasa I A - locul I la Festivalul „Bucuriile copilăriei“, secţiunea Monolog şi dans, trupa de teatru şi grupul vocal „Prichindeii“, din clasa I D - premiul I la concursurile „Bucuriile Copilăriei“ şi „Diversitas“, David Popescu, din clasa a II-a A - premiul I la Concursul „Bucuriile copilăriei“ şi trofeul Festivalului „Arlechino“. Nu au fost uitaţi nici sportivii: Nour John - vicecampion internaţional la scrimă - juniori şi gimnastele Emilia Munteanu, Amalia Petre, Bianca Matei, Ana Maria Avram.

Nu în ultimul rând, au fost premiaţi şi reprezentanţii instituţiilor partenere ale Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“, cu ajutorul cărora se derulează diferite proiecte educative: dr. Loti Popescu şi asistent Laura Halmache, de la Biroul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din cadrul Direcției de Sãnãtate Publicã Judeţeană Constanţa, psiholog Irina Ermolaev, directorul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Valentin Marius Sandu, comisar-şef la Agenţia Naţională Antidrog, Cristina Soceanu, psiholog la Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, Carmen Lipan şi Mihai Chichirim, psihologi la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Osman Fedbi, preşedintele UDTR, Stere Beca, preşedinte al Comunităţii Aromâne, Rovena Paraschivoi, actriţă la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare“.

Cici Corina Vlad, director adjunct - „Avem de ce să fim mândri“


După festivitatea de premiere, cei prezenţi la eveniment au putut urmări un spectacol regizat de actriţa Rovena Paraschivoi, o adaptare liberă după romanul lui Lewis Carroll „Alice în Ţara Minunilor“. Momentul cel mai aşteptat de sala arhiplină a Casei de Cultură a fost spectacolul în care cei mai talentaţi dintre elevii şcolii constănţene „Gheorghe Ţiţeica“ au încântat asistenţa cu dansuri, scenete, solouri vocale şi instrumentale şi demonstraţii sportive. Aplauzele la scenă deschisă le-au recompensat munca, talentul şi dorinţa de a se implica manifestări care îi pun în valoare. În ciuda emoţiilor inerente, au fost deopotrivă de stăpâni pe ei atât elevii claselor primare, cât şi cei din ciclul gimnazial. „În fiecare an, este o bucurie enormă această întâlnire cu părinţii şi cu bunicii, cu partenerii noştri de proiecte, pentru că facem de fapt un bilanţ şi, trăgând linie, constatăm că avem de ce să fim mândri. În plus, văzându-i pe elevii noştri în calitate de artişti, înţelegem şi mai bine potenţialul enorm pe care fiecare copil îl are şi pe care şcoala are menirea să îl dezvolte“, a declarat, la finalul spectacolului, Cici Corina Vlad, directorul adjunct al Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii