Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase zile pline de evenimente Festivalul „Basarabia“, organizat de studenţii basarabeni, la cea de-a IX-a ediţie

ro

17 Mar, 2016 00:00 2538 Marime text


Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB) din Constanţa organizează, între 22 şi 27 martie, Festivalul „Basarabia“, la care sunt invitaţi atât studenţii, cât şi toţi cei care doresc să afle mai multe despre fraţii de peste Prut.
 
Evenimentul, ajuns în acest an la cea de IX-a ediție, vrea să demonstreze că pe ambele maluri ale Prutului trăiesc români, care au acelaşi tradiţii şi obiceiuri, vorbesc aceeaşi limbă, au aceeaşi cultură şi aceeaşi istorie. Festivalul va începe cu o conferinţă intitulată „Basarabia, între trecut - prezent - viitor”, care va avea loc la Sala Senatului din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, pe data de 22 martie, între orele 12.00 şi 14.00.
 
Ulterior, pe 24 martie, între orele 12.00 şi 14.00, se va desfăşura o acţiune organizată cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Unire. Printre organizatori se numără Primăria comunei Fântânele, Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina filiala Constanţa şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa. Pe data de 26 martie, la ora 23.00, clubul Princess din Constanţa va găzdui Basarabian Party. În ultima zi a festivalului, pe data de 27 martie, între orele 14.00 - 17.00, este programată Cupa „Unirii“, campionat de fotbal, volei, ediţia a V-a, care se va desfăşura la Baza Nautică a Universităţii „Ovidius“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii