Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Pasionat de matematică, Dimitrie Mina Butcaru Pundiche a fost admis cu media 10 la CNMB

ro

25 Jul, 2016 00:00 14267 Marime text


Rezultatele tot mai dezastruoase de la an la an ale tinerei generații „Facebook“ la diversele examene ale maturității, iar aici putem include cu lejeritate Bacalaureatul mult blamat, dar și testările și evaluările naționale, aproape că ne fac să ne pierdem speranța în viitorii adulți de mâine. Cu toate acestea, sunt și excepții, elevi de „nota 10“, copii conștiincioși care încă pun preț pe principiul „ai carte, ai parte“. Tineri care își fac părinții mândri, dar care, în fapt, sunt conștienți de gândul că, dacă reușesc, o fac în primul rând pentru ei înșiși și pentru viitorul lor.
 
Unul dintre aceștia este Dimitrie Mina Butcaru Pundiche, un băiat de 15 ani, din Constanța. La Evaluarea Naţională, Dimitrie Mina Butcaru Pundiche aproape că și-a întrecut propriile așteptări, dovedindu-și încă o dată că, atunci când îți propui un țel și te deduci lui, muncind asiduu, nimic nu este imposibil.
 
Dimitrie Mina Butcaru Pundiche este unul dintre cei 17 elevi din Constanţa care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Tânărul a absolvit gimnaziul din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ cu media 10. La prima repartizare computerizată, Dimitrie Mina Butcaru Pundiche a fost admis cu media de admitere 10 la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, la specializarea Matematică-Informatică. Pasionat de matematică, Dimitrie Mina Butcaru Pundiche nu a ratat nici concursurile şcolare la care a participat. Astfel, elevul a participat la olimpiadele de matematică, calificându-se la fazele judeţene, unde a obţinut menţiuni.
 

„Pentru aceste rezultate, am învăţat sistematic, pe parcursul celor patru ani de gimnaziu. De aceea le sugerez şi colegilor mai mici să facă acest lucru. Să înveţe mereu, pe parcursul întregului an şcolar, iar ultimele două-trei săptămâni înaintea Evaluării Naţionale să le dedice recapitulării materiei. Dedic această reuşită a mea profesorilor şi mamei mele“, ne-a dezvăluit Dimitrie Mina Butcaru Pundiche. De altfel, mama tânărului este cea care s-a implicat în susţinerea morală a lui, călăuzindu-i paşii spre succes.

 
Profesorii au doar cuvinte de laudă la adresa lui Dimitrie Mina Butcaru Pundiche. „Este un elev silitor, bun, pasionat de matematică şi nu numai. A reuşit să susţină cele două examene ale Evalurăii Naţionale cu nota 10. De asemenea, a absolvit gimnaziul cu media 10, fiind unul dintre şefii de promoţie. Dimitrie a participat şi la toate olimpiadele şcolare de matematică, calificându-se până la faza judeţeană. S-a implicat şi în toate acţinile extraşcolare, desfăşurate împreună cu colegii de clasă“, a declarat profesorul de matematică şi dirigintele Florin Gache. Se pare că şi în următorii patru ani de liceu, Florin Gache îi va călăuzi paşii elevului, deoarece îi va fi în continuare profesor de matematică şi diriginte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii