Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au legat prietenii şi s-au conturat planuri Foşti şi actuali studenţi din Republica Moldova şi-au dat întâlnire la Constanţa (galerie foto)

ro

16 Mar, 2015 00:00 2973 Marime text
La Universitatea „Ovidius“ a avut loc, sâmbătă, o întâlnire nonformală a studenţilor basarabeni cu persoane originare din Republica Moldova care au reuşit să-şi consolideze o carieră în România. Printre cei prezenţi s-au numărat antreprenori, tehnicieni dentari şi angajaţi din cadrul diverselor instituţii autohtone. Întâlnirea, pusă la punct de Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB) Constanţa, s-a axat pe un dialog sincer şi constructiv între foştii şi actualii studenţi originari din Republica Moldova.

Ei au purtat o discuţie deschisă despre necesitatea de a pune în practică informaţiile acumulate în timpul studiilor, indiferent dacă vor rămâne în România sau vor reveni în Republica Moldova. Prin acest workshop, OSB şi-a propus întărirea şi lărgirea comunităţii basarabenilor din oraşul de la malul mării. „Suntem conştienţi de faptul că sunt o mulţime de tineri de pe celălalt mal al Prutului care sunt stabiliţi aici, în Dobrogea, şi este regretabil faptul că nu ne cunoaştem, că nu organizam evenimente împreună“, a declarat Vlad Gira, reprezentantul OSB Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii