Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele, gata la sfârşitul săptămânii Ancheta demarată la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian continuă

ro

24 Feb, 2016 00:00 3172 Marime text

 
La Şcoala nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian, cazul învăţătoarei acuzate că a agresat doi elevi este în plină desfăşurare.
 
Până una-alta, la solicitarea mamei, cei doi fraţi gemeni au fost transferaţi în altă clasă. „Comisia de cercetare a început ancheta pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, apoi, în funcţie de rezultatele anchetei, se vor hotărî şi sancţiunile. Cred că vineri vom avea rezultatul anchetei, pe care îl vom discuta în Consiliul de Administraţie al şcolii“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul unităţii de învăţământ, prof. Ionel Dedu.
 
Reamintim că mama unor gemeni din clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ o acuză pe învăţătoarea Maria Zaharia că, în mod repetat, i-a lovit copiii. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa conducerii unităţii de învăţământ. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a întrunit Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare, care a decis constituirea unei comisii de cercetare a celor semnalate.
 
Învăţătoarea Maria Zaharia urmează să iasă la pensie pe 1 septembrie, după ce a lucrat în sistemul de învăţământ peste 40 de ani. Aceeaşi unitate de învăţământ a mai fost implicată şi anul trecut într-un scandal. În luna octombrie 2015, Elena Preda, directoarea unităţii de învăţământ, a fost demisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, după ce a trimis acasă o elevă din clasa a VI-a pe motiv că fusta sa nu respecta regulamentul - în loc să fie neagră, simplă, avea un model cu flori albe.
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi de către o mamă cu privire la faptul că cei doi copii ai săi (gemeni, fată şi băiat) au fost agresaţi în incinta instituţiei de învăţământ în perioada septembrie 2015 - februarie 2016, în mod repetat, de către un profesor al Şcolii nr. 2 Valu lui Traian. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
 
Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii