Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul județean „100 de ani de spirit românesc” Profesorii de istorie constănțeni, provocați să-și amprenteze menirea

ro

25 Sep, 2018 00:00 2542 Marime text
La finele săptămânii trecute, în sala pictată Adrian Rădulescu, din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a avut loc consfătuirea județeană a profesorilor de istorie, o catedră extrem de solicitată în această perioadă nu numai datorită începerii anului școlar, dar mai ales datorită agendei de activități dedicate Centenarului și căreia trebuie să i se subordoneze.
 
Nu este atât o obligație, cât o datorie de onoare, pentru a lăsa ceva în urma lor - a fost ideea principală reținută din expozeul prof. Paula Iordan, inspector școlar pentru istorie, care a venit în întâmpinarea dascălilor cu o serie de provocări.
Așadar, agenda de acțiuni se va deschide pe 25 octombrie cu evenimentul „Să ne cinstim eroii”, dedicat Zilei Armatei Române, prilej cu care profesori și elevi vor merge la monumente ale eroilor și vor participa la manifestări dedicate evenimentului.
 
Pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, este prevăzută a IV-a ediție a simpozionului județean „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, care va cuprinde și festivitatea de premiere din cadrul proiectului județean „Să ne cinstim eroii” (pictură și colaj pe tema „Dobrogea 140”).
 
În schimb, pentru data de 1 Decembrie 2018 – Centenar - Ziua Națională a României, sunt prevăzute o serie de manifestări extrem de ofertante și pentru elevi.
 
Cu certitudine, flashmob-ul intitulat „Mesajul meu pentru România”, programat în perioada 26- 29 noiembrie, va umple școlile de bucuria unei alt fel de sărbători. Înscrierile unităților de învățământ participante vor începe din 20 noiembrie.
 
Pe 22 noiembrie, simpozionul aniversar „100 de ani de spirit românesc” își propune să aducă prinos de recunoștință dascălilor noștri, profesorii de istorie. „Generația de ieri un exemplu pentru generația de azi“ a fost gândit de inspectorul Paula Iordan ca un anuar ce va cuprinde scurte descrieri ale actualilor profesori de istorie. „Așa cum sărbătorim Centenarul, trebuie să se știe, eventual la următorul centenar, cine a fost la catedră acum pentru a-l sărbători“, a sunat îndemnul prof. Iordan.
 
De asemenea, tot ca un remember a ceea ce am fost și suntem noi, constănțenii, sub titlul „Dobrogea centenară“, li s-a propus profesorilor să alcătuiască istoria localității din care provin, prin intermediul monumentelor și al eroilor locului.
 
În ajun de Sfântul Andrei, pe 28 noiembrie este prevăzut un grandios spectacol cultural-artistic „România Centenară”, care va fi însoțit de o expoziție de pictură și un târg al provinciilor românești.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii