Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Finanțări de aproximativ 100.000 de euro pentu licee

ro

05 Jan, 2016 09:16 4328 Marime text
Guvernul României şi Banca Mondială au lansat Proiectul privind Învățământul Secundar din România (ROSE), finanțat printr-un împrumut de 200 milioane de euro acordat de Banca Mondială.

Acesta va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale până în anul 2022 și va sprijini 80% dintre liceele de stat și 85% dintre facultățile din România, pentru a răspunde problemelor care împiedică tranziția elevilor de la învățământul secundar superior la învățământul terțiar, precum și la finalizarea primului an de facultate.

Proiectul este structurat în trei componente, primele două fiind concepute pentru a aborda aspecte de natură academică și socială a performanței scăzute a elevilor în învățământul secundar superior, precum și în primul an din învățământul superior.

A treia componentă include managementul de proiect și evaluarea impactului politicilor existente, care sprijină financiar elevii din învățământul secundar superior provenind din grupuri dezavantajate.

Proiectul își propune să sprijine 1.620.000 de elevi, studenți și cadre didactice, 1.160 de licee și 300 de facultăți de stat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii