Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul club de scrabble din judeţ, inaugurat la Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ (document)

ro

24 Feb, 2017 00:00 2898 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ invită elevii din municipiu la deschiderea oficială a Clubului de Scrabble. Evenimentul festiv va avea loc sâmbătă, 4 martie. La inaugurare va fi prezent şi Laurenţiu Stan, preşedintele Federaţiei de Scrabble din România.
 
„Este unicul club de acest gen din judeţul Constanţa. Vă provocăm să vă înscrieţi la Clubul de Scrabble“, a transmis organizatorul clubului, prof. înv. primar Cristina Târlă. Elevii interesaţi se pot înscrie până la data de 2 martie, prin mail, la petaledelumina@yahoo.com, sau luând legătura cu bibliotecar Doina Stănescu.
 
Scrabble este sportul în care primează lupta cu literele, cu măiestria de a le combina şi a forma cel mai valoros cuvânt pe tabla de joc. Nu e un simplu joc sau un sport, care se poate explica în câteva minute. E nevoie de concentrare şi de ani de experienţă. Jocul ajută enorm la dezvoltarea vocabularului copiilor de 8 - 14 ani. Un club de scrabble ar putea face minuni pentru educarea copiilor. Scrabble este un joc între doi sau mai mulţi jucători (numărul jucătorilor este nelimitat la unele genuri de partidă). De regulă, scopul unui jucător este realizarea unui punctaj cât mai mare prin plasarea diverselor cuvinte pe o tablă de joc, cu ajutorul unor jetoane marcate cu litere.
 
Din anul 1931, când jocul a fost inventat de americanul Alfred Butts, scrabble a evoluat de la un joc distractiv spre un sport competiţional. Aceste regulamente se referă la jocul competiţional, practicat în întrecerile oficiale organizate sub egida Federaţiei Române de Scrabble sau a unor organisme internaţionale la care F.R. Scrabble este afiliată sau pe care le acceptă ca autorităţi în domeniu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii