Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Medgidia investeşte în viitorul copiilor Lucrări de 900.000 de lei în unităţile de învăţământ din municipiu

ro

25 Aug, 2015 00:00 3497 Marime text
Elevii din Medgidia vor începe anul şcolar în unităţi reabilitate, care vor oferi un mediu sigur şi confortabil pentru desfăşurarea activităţilor şi procesului de învăţământ.
 
În investiţie sunt incluse terenurile de sport a şase şcoli şi trei licee, mai exact Şcoala Gimnazială „I. L Caragiale“, Şcoala Gimnazială „Spiru Haret“, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“, Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“, Şcoala Gimnazială „Mircea Dragomirescu“, Şcoala Primară „Ion Prodan“ din Valea Dacilor, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ şi Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“. Este vorba despre 10.714 mp de teren, pentru care Medgidia a alocat suma de aproximativ 600.000 de lei. În acelaşi timp, vor fi executate lucrări de reparaţii la mai multe unităţi de învăţământ din Medgidia şi Valea Dacilor. Pentru acestea, s-a alocat suma de 300.000 de lei, urmând a fi executate lucrări la grădiniţe, şcoli şi licee. Mai exact Grădiniţa Bilingvă va fi branşată la reţeaua de gaze, la Grădiniţa nr. 3 vor fi reparate acoperişul şi instalaţia termică de la subsol, iar latura de sud-vest a Grădiniţei „Ion Creangă“ va fi împrejmuită. De asemenea, la această unitate va fi instalat un lift pentru alimente. Grădiniţa nr. 7 va beneficia de reparaţii la acoperiş şi la faţadă, iar la Grădiniţa nr. 8 vor fi efectuate lucrări de reparaţii la tâmplăria interioară. În acelaşi timp, la Grădiniţa nr. 9 se vor repara pardoselile şi se va monta gresie în vestiare, la Grădiniţa nr. 10 şi la cea din Valea Dacilor se va reabilita împrejmuirea, iar la Grădiniţa nr. 11 se vor face reparaţii la acoperiş.
 
În ceea ce priveşte şcolile generale, vor fi executate lucrări de reparaţie a împrejmuirii laturii de sud-est şi a hidroizolaţiei corpului de legătură la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret“. Lucrări de reabilitare vor fi desfăşurate şi la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“, la tâmplăria interioară şi la grupurile sanitare. De asemenea, la şcolile „Lucian Grigorescu“ şi „Mircea Dragomirescu“ vor fi efectuate lucrări la acoperiş, la tabloul electric şi la instalaţia electrică. Totodată, Şcoala Primară „Ion Prodan“ va beneficia de reparaţii la spaţiul de depozitat lemne de foc. Şi două licee din Medgidia sunt incluse în această investiţie, mai exact Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“, unde vor fi executate reparaţii la pardoselile din parchet şi la tencuiala de pe faţada sudică. Nu va fi uitat nici Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“, unde vor fi reparate acoperişul şi sistemul pluvial. Toate aceste investiţii în unităţile de învăţământ din oraş însumează 900.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii