Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis Elevii vor începe școala pe 13 septembrie și vor merge la școală în format fizic (video)

ro

04 Aug, 2021 11:56 2497 Marime text
Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Parcul Natural Comana a susținut o declarație de presă în cadrul căreia s-a referit și la deschiderea noului an școlar. Astfel, Șeful Statului a menționat că elevii vor merge la școală în format fizic. În situația în care valul 4 al pandemiei de Covid-19 se va intensifica se vor lua măsuri ca și până acum.

„Școala online nu poate înlocui școală în școală, în format fizic. Eu vreau să cred că suntem spre finalul pandemiei, noi am gestionat-o și când n-am avut vaccin și am avut școală în format fizic până a venit valul 3 și s-a trecut în online. Oricine răspunde de o instititutie publică știe care sunt măsurile de igienă. Avem o creștere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare. Sper să rămânem așa, departe. Declarația Ministrului Educației mi se pare logică, toată lumea să-și facă treaba, să existe dezinfectant în școli, să existe îndrumare pentru vaccinare. Dacă totuși apare valul 4 mai intens, sigur se vor lua măsuri, cum s-au luat și până acum. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidența. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importantă întreabă de scenarii. Nu știu ce consiliu a întrebat așa ceva. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut", a declarat președintele Klaus Iohannis. 


Reamintim că ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare.


 
Sursa foto-video: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii