Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul care a adus Colegiul „Mircea cel Bătrân” în presa germană

ro

25 Jun, 2020 00:00 2180 Marime text

 
La cea de-a 67-a ediție a concursului internațional „Întâlnire cu Europa de Est“, mottoul ales a fost „Europa – îmi aduc și eu contribuția!”. Recent încheiată, competiția a suscitat interesul a 3.532 de elevi din școlile și liceele din Germania și din Europa de Est și de Sud-Est.
 
Scopul acestui concurs îl constituie dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care au demonstrat faptul că tânăra generație nu are doar o gândire pro-europeană, ci și participă activ la crearea unei Europe unite.
 
De la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța - unde există deja o tradiție ca elevii din grupele de studiu al limbii germane în profil bilingv și intensiv să participe cu succes la proiectele și concursurile internaționale organizate anual de landul german Renania de Nord-Westfalia - au participat 30 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi.
 
După ce acum doi ani Colegiul „Mircea” a obținut Marele Premiu pentru proiectul literar al elevei Adina Maria Ion, anul acesta elevelor mirciste Maria Minu și Corina Ilie li s-a acordat premiul I, iar pentru lucrarea sa deosebită, eleva Andreea Bălteanu a primit un alt mare premiu și aprecierile juriului.
 
Cu această ocazie, numele Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” a fost menționat în mass-media germană, primind aprecierile secretarului de stat al guvernului landului Renania de Nord –Westfalia. Lucrările premiate vor fi prezentate publicului german în cadrul unei expoziții itinerante.
 
Citește și:

Mirciștii coordonați de un fost inspector școlar general au atins o nouă performanță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii