Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 97% din absolvenţii clasei a VIII-a au participat la prima probă a evaluării naţionale

ro

20 Jun, 2017 18:37 3323 Marime text
Luni, 19 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. Dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidați (2,67%), în timp ce 4 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Următoarea probă are loc miercuri, 21 iunie (matematică). Ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi susținută joi, 22 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 punctediferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei reamintesc că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii