Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru elevi din două licee constănțene, în Franţa. Tinerii au fost invitaţi la o conferinţa europeană

ro

19 Dec, 2016 11:31 2743 Marime text
Săptămana trecută, patru elevi constănţeni au participat la Vigy, în Franţa, la conferinţa europeană din cadrul proiectului «Mon lycée, Ton lycée, Notre lycée! ou MTN = L3».

Aceștia sunt Alexandra Ispas şi Sadri Sali, de la Colegiul Naţional  Mircea cel Bătran, și Geanina Maria Bostan şi Alexandru Florin Schroder de la Liceul Teoretic George Călinescu, care au fost însoţiţi de profesoara Cristina Zaharia de la CNMB.
 
Proiectul reuneşte licee din Franţa (Besançon, Grenoble, Metz, Nancy), România (Constanța), Eleveţia, Croaţia şi Italia. Tema acestuia este discriminarea, iar obiectivele sale sunt  ameliorarea vieții școlare, promovarea educației incluzive, favorizarea angajamentului elevilor și responsabilizarea acestora, dezvoltarea competențelor interculturale prin întâlniri și schimburi la nivel internațional.

Participarea la proiect a presupus, într-o primă etapă, identificarea, pe baza unui sondaj unic aplicat elevilor din instituţiile  partenere, a formelor de excludere existente, din perspectiva respondenţilor. Echipele de cate doi elevi selectaţi a-și reprezenta școala au lucrat la interpretarea datelor şi la realizarea unui material de prezentare pentru conferința europeană. La întoarcerea acasă, pornind de la datele sintetizate în Franţa,  elevii vor construi în şcolile de provenienţă un proiect de combatere a discriminării în şcolile lor, iar în mai 2017 este prevăzută participarea la o videoconferinţă a tuturor partenerilor, în cadrul căreia aceştia îşi vor împărtăşi rezultatele demersului aplicat.
 
La Vigy, cei patru elevi de clasa a XI-a, profil bilingv franceză, de la Colegiul Naţional  Mircea cel Bătran și Liceul Teoretic George Călinescu au intrat în contact cu elevii din celeleate şcoli, au lucrat în ateliere tematice şi au participat la dezbateri  privind discriminarea, limba de lucru fiind,desigur, franceză.
 
Selectarea celor două instituții constănțene pentru a participa la acest proiect se datorează faptului că dețin distincția Label FrancEducation, care răsplăteşte la nivel internațional excelenţa în predarea limbii franceze.

Sursa foto: Liceul Teoretic George Calinescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii