Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oxford Test of English – cel mai „smart” mod de certificare a competențelor în limba engleză – acum și la Constanța

ro

02 Apr, 2021 00:00 2564 Marime text

Începând cu această lună, Constanța se înscrie pe harta orașelor cu centre acreditate de pregătire pentru Oxford Test of English.
Recunoscut la nivel internațional de către instituții de învățământ și angajatori, este un examen online de certificare a competențelor lingvistice generale în limba engleză, dezvoltat de Universitatea Oxford, și care echivalează proba de limba engleză impusă elevilor care doresc să aibă acces la clasele de liceu bilingve sau proba de competențe lingvistice pentru examenul național de bacalaureat (OMEC 5543/12.12.2019).

Oxford Test of English certifică patru competențe de limbă: Speaking, Listening, Reading și Writing, pe trei niveluri CEFR (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi):  A2, B1 și B2.
Un pas firesc pentru vremurile în care trăim, testul Oxford se desfășoară exclusiv online (programare, testare, rezultate) și, spre deosebire de alte tipuri de certificări, este mult mai accesibil, adaptabil și flexibil.

Folosind inteligența artificială și Machine Learning, modulele de Reading și Listening se adaptează automat, în timp real, în funcție de răspunsurile candidatului. Astfel, testele nu sunt niciodată prea grele sau prea facile. Durata de timp a testării este mai scurtă, experiența este mai motivantă, iar rezultatul reflectă mult mai precis nivelul de limbă al persoanei testate. Modulele de Speaking și Writing folosesc probe aleatorii, dintr-o bază de mii de itemi, conferind unicitate fiecărui test.
 
Condițiile stricte de testare presupun susținerea examenului numai pe unul dintre terminalele securizate ale centrului constănțean de testare, care folosește cele mai sigure proceduri de verificare și supraveghere, lucrând într-un mediu online complet securizat.

Rezultatele la probele de Reading și Listening se primesc pe loc, imediat după testare, iar rezultatele pentru testele de Speaking și Writing, module evaluate de evaluatori profesioniști de la Universitatea din Oxford, se primesc într-un termen de maximum 7 zile.

După accesarea tuturor rezultatelor, fiecare candidat va primi certificatul general de competență, cu punctajul general și punctajele pentru fiecare modul în parte.
Cele 4 module ale testului se pot susține separat, în orice combinație. Mai mult, există posibilitatea de a repeta testarea oricărui modul, până la obținerea rezultatului dorit. Astfel, în orice moment al vieții, testul poate fi reluat cu una, mai multe sau toate competențele, plecând de la nivelul deja certificat.

Indiferent că vă doriți un certificat care să echivaleze probe de examen, că intenționați să studiați la o universitate de prestigiu din străinătate sau pur și simplu să vă testați sau îmbunătățiți nivelul de limbă engleză sau, Oxford Test of English poate răspunde tuturor acestor deziderate!

La Centrul acreditat de pregătire pentru Oxford Test of English, încep înscrierile pentru nivelurile CEFR A1, B1 și B2, pe 5 aprilie 2021.
Centrul constănțean are sediul pe str. Constantin Brătescu nr. 13 și puteți afla detalii privind înscrierea, plata, pretestarea și testarea sunând la numerele de telefon 0734 465 536 sau la 0740 312 630.
 

Citește și:

Constanța va avea centre de examen pentru obținerea certificatelor Pearson, de limbă engleză
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii