Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizat de Filiala Constanţa a Ligii Navale Române Concursul de Matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”, la cea de-a XXIV-a ediţie

ro

25 Mar, 2016 00:00 3515 Marime text
Filiala Constanţa a Ligii Navale Române, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Statul Major al Forţelor Navale, organizează cea de-a XXIV-a ediţie a Concursului de Matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”, pentru elevii claselor a VIII-a din judeţul Constanţa.
 
Concursul se va desfăşura sâmbătă, 26 martie, între orele 9.00 - 13.00, la sediul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, situat pe strada Dezrobirii nr. 80. Acest concurs a fost iniţiat de contraamiralul George Petre în anul 1993, în strânsă colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, şi s-a bucurat la fiecare ediţie de o largă participare a elevilor şi a profesorilor.
 
„La ediţia din acest an, sunt aşteptaţi să participe între 100 şi 120 de elevi din şcolile gimnaziale şi din liceele constănţene. Festivitatea de premiere va avea loc la Muzeul Marinei Române Constanţa, situat pe strada Traian nr. 53, pe data de 2 aprilie, la ora 9.00“, a declarat preşedintele Filialei Constanţa a Ligii Navale Române, contraamiral de flotilă (r.) dr. Aurel Constantin.
 
Viceamiralul Vasile Urseanu (1848 - 1926) a fost o personalitate marcantă a Marinei Române, îndeplinind, printre altele, funcţiile de comandant al Diviziei de Mare, al Diviziei de Dunăre şi de inspector general al Porturilor. Pasionat de matematică, a făcut studii aprofundate de astronomie, construind, în anul 1908, cu resurse financiare proprii, Observatorul Astronomic din Bucureşti, donat ulterior de soţia sa Primăriei capitalei, în anul 1933.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii